Slovensko má istotu prvej medaily z paralympiády, stolní tenisti vybojovali semifinále

Boris Trávníček a Alena Kánová.
Boris Trávníček a Alena Kánová. (Autor: TASR)
TASR|29. aug 2024 o 16:44 (aktualizované 29. aug 2024 o 19:37)

Do osemfinále postúpili v zmiešanej štvorhre aj Boris Trávniček a Alena Kánová.

PARÍŽ. Slovenskí reprezentanti v stolnom tenise Peter Lovaš a Ján Riapoš majú istotu minimálne bronzových medailí na paralympijskom turnaji v Paríži.

Vo štvrtkovom štvrťfinále kategórie MD4 zvíťazili po päťsetovej bitke nad španielskou dvojicou Iker Sastre, Miguel Angel Toledo 11:3, 10:12, 7:11, 14:12, 11:8.

"Peťo mal prvý zápas na paralympiáde a som rád, že udržal tú atmosféru. Aj keď tam bolo pár výpadkov, keď zahodil pár servisov, tak v podstate sme sa motivovali, aby sme podali čo najlepší výkon," povedal Riapoš, ktorý je zároveň predseda Slovenského paralympijského výboru.

Spolu s Lovašom sa so španielskymi súpermi dobre poznajú a najlepší výkon proti nim si nechali práve na najväčšie fórum.

"Táto španielska dvojica je veľmi nepríjemná, tento rok sme s nimi hrali myslím že trikrát a trikrát sme prehrali 2:3. Takže si myslím, že si dnes viac verili.

S Božou pomocou sme odvrátili dva mečbaly a nakoniec sme to dotiahli do úspešného konca. Veľmi sa z toho tešíme," dodal.

Riapoš si zaistil už siedmy cenný kov z paralympijských hier. Zatiaľ však nevie, akého lesku. S Lovašom sa v piatkovom semifinále stretnú s druhým nasadenými Soo Yong Chaom a Jin Cheol Parkom z Kórejskej republiky.

"Čakajú nás druhí nasadení Kórejčania, s ktorými máme v podstate taktiež vyrovnanú bilanciu. Bude to otvorený zápas a dáme do toho všetko," dodal Riapoš.

Do štvrťfinále postúpili v zmiešanej štvorhre aj Boris Trávniček a Alena Kánová.

V osemfinále kategórie XD7 nadviazali na predošlý triumf nad Egypťanmi Khaledom Ramadanom a Fawziou Elshamyovou a s tureckou dvojicou Abdullah Ozturk, Hatice Dumanová si taktiež poradili 3:0 na sety.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Paralympijské»Slovensko má istotu prvej medaily z paralympiády, stolní tenisti vybojovali semifinále