Stocha lanári Galatasaray, vybral si ho Rijkaard

Miroslav Stoch (vľavo).
Miroslav Stoch (vľavo). (Autor: TASR)
SITA|27. máj 2010 o 11:00

Miroslav Stoch zaujal svojimi výkonmi trénera Galatasaray Istanbul Franka Rijkaarda, ten ho lanári do Turecka.

ISTANBUL. O slovenského futbalového reprezentanta Miroslava Stocha má eminentný záujem turecký veľkoklub Galatasaray Istanbul. Kmeňového hráča anglického FC Chelsea, ktorý strávil uplynulú ligovú sezónu na hosťovaní v holandskom FC Twente, si údajne vyhliadol hlavný tréner tureckého mužstva Frank Rijkaard.

Okrem Stocha, ktorý sa výraznou mierou pričinil o zisk prvého ligového titulu pre Twente, má bývalý kouč FC Barcelona Rijkaard záujem aj o svojho zverenca z kádra stopéra Rafaela Márqueza.

Dvadsaťročný nitriansky odchovanec Stoch strelil v drese klubu z mesta Enschede dvanásť gólov (z toho dva v Európskej lige UEFA 2009/2010) a patril k oporám mužstva vedeného anglickým kormidelníkom Stevom McClarenom.

"Podľa mňa má Stoch pred sebou obrovskú budúcnosť. Podľa mojich informácií však Chelsea neráta s jeho službami v nasledujúcej sezóne. Anglickému klubu ponúkneme rozumnú sumu a snáď sa nám podarí získať Stocha do nášho kádra," vyhlásil bývalý vynikajúci holandský reprezentant Rijkaard. Galatasaray Istanbul skončil v uplynulej sezóne najvyššej tureckej súťaže na treťom mieste za majstrovským Bursasporom a mestským rivalom Fenerbahce.

Stoch je v predbežnej 29-člennej nominácii Vladimíra Weissa st. na blížiace sa majstrovstvá sveta v Juhoafrickej republike. Momentálne sa pripravuje s reprezentačným výberom na hernom sústredení v Rakúsku.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Stocha lanári Galatasaray, vybral si ho Rijkaard