Stoch sa vo štvrtok zranil, ale kvalifikáciu stihne

Miroslav Stoch
Miroslav Stoch (Autor: TASR)
Ján Mikula, SITA|1. okt 2010 o 14:15

Strelec gólu Rusom bude chýbať v tureckej lige v drese Fenerbahce. Podvrtnutý členok v prvom momente vyzeral zle a klubový tréner vyhlásil, že Stoch zrejme v kvalifikácii nenastúpi.

Agentúrne spravodajstvo sme nahradili autorským článkom denníka SME

Strelec gólu Rusom bude chýbať v tureckej lige v drese Fenerbahce. Podvrtnutý členok v prvom momente vyzeral zle a klubový tréner vyhlásil, že Stoch zrejme v kvalifikácii nenastúpi.

BRATISLAVA. Správa z internetového portálu gazetefutbol.de zamrazila nielen trénera Vladimíra Weissa st., ale celú futbalovú verejnosť. Podľa nej sa na štvrtkovom tréningu zranil reprezentant v drese Fenerbahce Istanbul Miroslav Stoch.

Podvrtnutý členok

Kouč istanbulského veľkoklubu Aykut Kocaman vzápätí vylúčil jeho štart vo víkendovom ligovom dueli proti Genclerbirligi a pridal, že by mohla byť ohrozená aj Stochova účasť v kvalifikačných zápasoch Slovenska proti Arménsku (8. októbra) a Írsku (12. októbra).

Tréner Weiss po vypadnutí zraneného útočníka Róberta Vitteka, sa ale ďalšej straty v tíme na kvalifikáciu nemusí obávať. Strelec víťazného gólu v kvalifikačnom stretnutí v Rusku (1:0) bude na dvojzápas k dispozícii.
Chmáry rozohnala informácia pre SME od Milana Lednického, Stochovho agenta.

„Miňo si na štvrtkovom tréningu podvrtol členok. V piatok cez obed som s ním volal a povedal, že bol na magnetickej rezonancii, ktorá vylúčila ťažšie zranenie, či prípadnú zlomeninu," povedal Lednický.

Chce hrať už v Arménsku

V prvom momente bol vraj Stoch veľmi nešťastný. Ale už sa cíti lepšie. V pondelok na zraz reprezentácie určite príde, to odkázal aj trénerovi Weissovi.

„Kouča Fenerbachce chápem, dva dni po zranení ho nechcel trápiť zápasovým zaťažením, ale nie je to nič strašné, o tri-štyri dni môže začať s tréningom," vysvetlil Lednický.

Otázne je, či Stoch stihne iba druhý zápas, alebo oba. Hráč by chcel oba, ale posledné slovo budú mať lekári reprezentácie.

Stoch dal v 19 zápasoch v reprezentácii tri góly. Premiérový v kvalifikácii San Marínu, druhý v príprave Chorvátsku a tretí v Rusku, kde využil zaváhanie brankára Akinfejeva. Ten mu po rozohrávke prihral na kopačku.

Stoch si pre neho typickou kľučkou posunul loptu bližšie k šestnástke a krížnou strelou skóroval.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Stoch sa vo štvrtok zranil, ale kvalifikáciu stihne