Stoch prispel gólom k triumfu Twente nad Feyenoordom

SITA|18. apr 2010 o 16:52

Futbalistov holandského prvoligového klubu FC Twente delí už len jediné víťazstvo od zisku historického majstrovského titulu.

ENSCHEDE. Zverenci trénera Steva McClarena zvíťazili v nedeľňajšom dueli 33. kola Eredivisie 2009/2010 na domácom ihrisku nad Feyenoordom Rotterdam 2:0 a jedno kolo pred koncom súťaže majú pred druhým Ajaxom Amsterdam jednobodový náskok. Z boja o titul už vypadol PSV Eindhoven, a to aj napriek nedeľňajšiemu triumfu 3:1 nad FC Groningen. Twente nastúpi v záverečnom 34. kole Eredivisie, ktorého všetky zápasy sú zhodne naplánované až o dva týždne na sobotu 2. mája od 14.30 h SELČ, na trávniku NAC Breda, zatiaľ čo Ajax zavíta na pôdu Nijmegenu.

Na triumfe úradujúceho holandského vicemajstra z Enschede nad Feyenoordom sa výraznou mierou podieľal aj slovenský reprezentačný krídelník Miroslav Stoch. Dvadsaťročný kmeňový hráč anglického FC Chelsea, ktorý je v Twente na hosťovaní do konca sezóny, strelil v 68. min gól na konečných 2:0. Päť minút pred koncom prvého polčasu otvoril skóre útočník Blaise N´Kufo. Stoch, pre ktorého to bol deviaty presný zásah v aktuálnej ligovej sezóne, no prvý po viac ako štyroch mesiacoch, bol napokon vystriedaný v 90. minúte. FC Twente má šancu získať prvý majstrovský titul od založenia klubu v roku 1965, hoci jeho predchodca SC Enschede dominoval v najvyššej domácej súťaži v roku 1926.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Stoch prispel gólom k triumfu Twente nad Feyenoordom