Stoch naskočil po hodine z lavičky, v derby pomohol otočiť z 0:1 na 3:1

(Autor: SITA/AP)
SITA|25. nov 2013 o 14:04

Slovenského záložníka zvolili fanúšikovia za najlepšieho hráča zápasu, PAOK Solún po jeho príchode otočil výsledok.

SOLÚN. Miroslav Stoch bol jedným z kľúčových hráčov v nedeľňajšom zápase 12. kola najvyššej gréckej súťaže medzi PAOKom Solún a jeho mestským rivalom Arisom (3:1).

Dvadsaťštyriročný slovenský futbalový reprezentant prišiel na ihrisko až v 64. minúte z pozície striedajúceho hráča za nepriaznivého stavu 0:1, no mal podiel na všetkých troch góloch domáceho tímu.

PAOK zostáva po výhre v tabuľke najvyššej gréckej súťaže na druhom mieste. Za vedúcim Olympiakosom Pireus zaostáva o šesť bodov, pred tretím Atromitosom má náskok siedmich.

Dobre prihrával aj strieľal

Kmeňový hráč Fenerbahce Istanbul, ktorý je v Grécku na sezónnom hosťovaní, najprv vymyslel akciu vedúcu k vyrovnávajúcemu gólu, keď kolmicou za obranu súpera našiel spoluhráča.

Víťazný gól PAOKu na 2:1 dal Stefanos Athanasiadis, ktorý dorazil do siete prudkú Stochovu strelu.

Slovenský krídelník neskóroval ani v záverečnej minúte riadneho hracieho času, keď jeho pokus spoza šestnástky vyškriabal brankár hostí končekmi prstov na rohový kop. Po jeho rozohraní Zvonimir Vukič pečatil dokonalý obrat na konečných 3:1.

V derby chýbal iba gól

"Sme veľmi šťastní. že sa nám podarilo otočiť zápas," hodnotil Stoch. "Najmä keď išlo o takéto derby, ktoré má veľkú tradíciu."

"Zaslúžili sme si zvíťaziť, okrem gólov sme ešte mali niekoľko šancí, ale nevyužili sme ich. Hralo sa mi veľmi dobre, možno k úplnej spokojnosti mi chýba strelený gól, ale toho sa pevne verím dočkám čo najskôr. Už mi to tam musí padnúť," dodal bývalý hráč FC Chelsea a FC Twente.

Stocha fanúšikovia zvolili za najlepšieho hráča zápasu. Dostal až 45 percent všetkých odovzdaných hlasov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Stoch naskočil po hodine z lavičky, v derby pomohol otočiť z 0:1 na 3:1