SR “21” v sobotu v príprave proti poľským rovesníkom

SITA|23. máj 2008 o 09:47

BRATISLAVA 23. mája (SITA) - Slovenskú futbalovú reprezentáciu do 21 rokov čaká v sobotu tretie oficiálne vystúpenie v kalendárnom roku 2008. Po februárovom prípravnom stretnutí s Tureckom “21” v Antalyi ...

BRATISLAVA 23. mája (SITA) - Slovenskú futbalovú reprezentáciu do 21 rokov čaká v sobotu tretie oficiálne vystúpenie v kalendárnom roku 2008. Po februárovom prípravnom stretnutí s Tureckom “21” v Antalyi (2:3) a marcovej kvalifikačnej prehre v Paschingu na pôde rakúskych mladíkov (0:1) sa zverenci trénera Jozefa Barmoša stretnú, tentoraz opäť v príprave, s poľskými rovesníkmi. Úvodný výkop duelu v Nowom Sacze je naplánovaný na sobotu 24. mája o 16.30 h.

Dočasný stan si slovenská dvadsaťjednotka rozložila od štvrtka v Starej Ľubovni, odkiaľ to má výprava SR do dejiska stretnutia na skok. Prvý tréning absolvoval kompletný 18-členný káder vo štvrtok popoludní, večer bol potom na programe rozbor neúspešného kvalifikačného vystúpenia s Rakúskom. “V piatok dopoludnia si pozrieme DVD-záznam zo zápasu Poľsko "21" - Anglicko "21", a potom sa už presunieme do Nowého Saczu, kde v čase zápasu absolvujeme klasický predzápasový tréning,” povedal pre agentúru SITA hlavný kouč slovenského mládežníckeho výberu.

Jozef Barmoš musel oproti úvodnej nominácii urobiť vo svojom kádri dve vynútené zmeny. "Do A-mužstva po dohode s trénerom Jánom Kocianom odišiel Peter Pekarík, namiesto ktorého sme zavolali Petra Kleščíka z AS Trenčín. Je to univerzálny defenzívny hráč, ktorý je schopný hrať ako štítový záložník, stopér i krajný obranca. Z účasti na tomto zraze sa ospravedlnil aj útočník Juraj Piroška, ktorého trápi nejaká alergia a pravdepodobne sa už do konca sezóny neobjaví ani v drese Artmedie. Za neho sme povolali Dávida Škutku z MFK Košice," skonštatoval 53-ročný bývalý československý reprezentant.

Na margo sobotňajšieho súpera SR “21” v prípravnom dueli Jozef Barmoš dodal: "Je dobré, že sa stretneme s takýmto kvalitným protivníkom, ktorý prejavil záujem o toto stretnutie. Narazíme na silnú poľskú generáciu, veď viacerí hráči z tohto výberu boli v príprave seniorského mužstva na júnové majstrovstvá Európy. Pre nás je dôležité, že sme sa opäť zišli ako kolektív. Nemenej podstatné však bude predviesť kvalitný výkon a uhrať priaznivý výsledok. Postupne tiež chceme zabudovať do mužstva chlapcov s ročníkom narodenia 1988. Dúfam, že všetci hráči pristúpia k tomuto zápasu so všetkou vážnosťou."

Barmošovi zverenci v marci nezvládli kľúčový zápas v 7. skupine kvalifikácie ME 2009 proti Rakúsku a už takmer naisto stratili šancu kvalifikovať sa do záverečnej fázy (baráže) aspoň z 2. miesta, aj keď aktuálne patrí Slovákom práve 2. priečka so ziskom 8 bodov. Do konca skupinovej fázy sa mladíci SR stretnú 5. septembra ešte doma s Belgickom a o štyri dni neskôr vycestujú na pôdu Islandu.

Ako je známe, do vyraďovacej časti postúpia víťazi desiatich kvalifikačných skupín a štyri najlepšie tímy z druhých miest. Týchto 14 mužstiev potom žreb rozdelí do siedmich dvojíc, z ktorých po dvoch dueloch systémom doma-vonku (termíny: 11., resp. 15. októbra 2008) vzíde sedmička postupujúcich na záverečný turnaj ME. Švédsko má ako organizátor kontinentálneho šampionátu účasť istú.


Osemnásťčlenná nominácia slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov na sobotňajšie prípravné stretnutie v poľskom meste Nowy Sacz proti domácim rovesníkom (16.30 h):

Brankári: Tomáš Košický (Inter Bratislava), Lukáš Hroššo (FC Nitra).

Obrancovia: Ján Maslo (MFK Ružomberok), Martin Tóth (FC Nitra), Lukáš Džogan (MFK Košice), Ivan Janek (Slovan Bratislava), Ľuboš Hanzel (FC Senec), Peter Kleščík (AS Trenčín).

Stredopoliari: Peter Maslo, Pavol Pilár (obaja MFK Ružomberok), Matej Ižvolt (Slovan Bratislava), Patrik Mráz (Artmedia Petržalka), Lukáš Janič (MFK Košice), Michal Ďuriš (Dukla Banská Bystrica).

Útočníci: Filip Hlohovský (AS Trenčín), Zoltán Harsányi (Bolton Wanderers/Angl.), Tomáš Majtán (Inter Bratislava), Dávid Škutka (MFK Košice).



aa;kj;mj

Nachádzate sa tu:
Domov