Športový riaditeľ West Hamu prirovnal Hamšíka k Gerrardovi

SITA|11. dec 2008 o 17:42

Klub najvyššej anglickej futbalovej súťaže West Ham United sa zaujíma o slovenského stredopoliara Mareka Hamšíka a športový riaditeľ mužstva Gianluca Nani mu ylo6il kompliment.

RÍM. Klub najvyššej anglickej futbalovej súťaže West Ham United sa zaujíma o slovenského stredopoliara Mareka Hamšíka a športový riaditeľ mužstva Gianluca Nani ho vo štvrtok prirovnal k Stevenovi Gerrardovi. "Je to ideálny typ pre Premier League," skonštatoval 46-ročný Talian Nani a dodal: "Verím, že Marek, ktorého poznám z pôsobenia v Brescii, je momentálne najlepším mladým stredopoliarom. Ak by hral v Lige majstrov, mohol by byť jedným z vážnych kandidátov na zisk Zlatej lopty. Pre mňa je to nový Steven Gerrard. Vytvára vynikajúce gólové príležitosti."

Nani tiež vyvrátil dohady, že desiaty tím minuloročnej tabuľky anglickej ligy sa zaujíma o útočníka Fiorentiny Giampaola Pazziniho: "Nechápem, ako vznikli tieto nepravdivé informácie. S úctou k hráčovi, nikdy sme ho nekontaktovali a ani sme sa o neho nezaujímali." O služby 21-ročného odchovanca tímu Jupie Podlavice sa zaujímajú viaceré popredné európske kluby. Nový kormidelník španielskeho futbalového veľkoklubu Real Madrid Juande Ramos deň po svojom nástupe do funkcie vyhlásil, že jednou z jeho priorít počas januárového prestupového obdobia je príchod stredopoliara obliekajúceho dres talianskeho SSC Neapol Hamšíka. O bývalého hráča Brescie sa zaujímajú tiež konkurenti Neapola z Apeninského polostrova - Inter Miláno a Juventus Turín.

Sám Hamšík už viackrát odkázal všetkým potenciálnym záujemcom, že je na juhu Talianska šťastný a s kontraktom, ktorý má až do roku 2013, je spokojný. "Záujem európskych veľkoklubov je pre mňa potešujúci, prestup však nie je mojím prvoradým cieľom. Chcem zostať v Neapole a vyhrať s ním nejakú trofej," uviedol len nedávno Hamšík, ktorý v uplynulej sezóne Serie A zaťažil kontá súperov deviatimi gólmi.

Nachádzate sa tu:
Domov