Djokovič má svoje vytúžené zlato, Barteková ťažko hľadala slová (Sportnet podcast)

Srbský tenista Novak Djokovič so zlatou medailou po víťazstve na OH v Paríži 2024.
Srbský tenista Novak Djokovič so zlatou medailou po víťazstve na OH v Paríži 2024. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|5. aug 2024 o 09:15

Vypočujte si Sportnet novinky, ranný športový podcast portálu sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa počas včerajšieho dňa v športovom svete stalo.

Podcast si môžete vypočuť aj na: Spotify Apple Google

BRATISLAVA. Je pondelok, 5. augusta a dnes svoje 65. narodeniny oslavuje bývalý slovenský hokejový útočník Anton Šťastný, najmladší člen hviezdneho bratského tria, ktoré otvorili okrem neho Peter a Marián.

V NHL odohral 9 sezón, kde v 716 zápasoch strelil 272 gólov a pridal 416 asistencií.

Vitajte pri počúvaní Sportnet noviniek, ranného športového podcastu portálu Sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa počas víkendu v športovom svete stalo.

Djokovič má vytúžené zlato

Srbský tenista Novak Djokovič získal na olympijskom turnaji zlatú medailu vo dvojhre. V strhujúcom finále zdolal v pozícii nasadenej jednotky dvojku "pavúka" Španiela Carlosa Alcaraza 7:6 (3), 7:6 (2).

Srb získal na antuke v areáli Roland Garros poslednú veľkú trofej, ktorá mu v bohatej zbierke úspechov chýbala. Djokovič mal spod piatich kruhov zatiaľ na konte iba bronz z dvojhry z OH 2008 v Pekingu.

Danka Barteková len ťažko hľadala slová po finále skeetu.

Slovenská strelkyňa v ňom skončila už po prvej eliminácii a konečné šieste miesto ju veľmi mrzelo. K lepšiemu umiestnenie jej podľa vlastných slov chýbal kúsok šťastia.

Plavec Bobby Finke zvíťazil na 1500 m voľný spôsob v novom svetovom rekorde 14:30,67 min. Dvadsaťštyriročný Američan prekonal vo finále 12 rokov starý najlepší svetový čas Číňana Sun Janga a obhájil zlatú medailu z Tokia.

Grigar postúpil do štvrťfinále

Eliška Mintálová nepostúpila do štvrťfinále disciplíny kajak kros. V nedeľňajšej úvodnej jazde obsadila posledné štvrté miesto.

Mintálovej účinkovanie pod piatimi kruhmi sa končí, v disciplíne K1 sa prebojovala do finále, v ktorom obsadila deviatu priečku.

Jej krajan Jakub Grigar v nedeľňajšej jazde uspel a dnes sa o15.52 h predstaví medzi osmičkou najlepších v novej olympijskej disciplíne.

Slovenská cyklistka Nora Jenčušová priznala, že ak by zostal únik pokope, odolá pelotónu v olympijských pretekoch dlhšie.

Dvadsaťdvaročná reprezentantka obsadila v nedeľu 71. miesto, no výraznú čas pretekov strávila v úniku. Preteky vyhrala Američanka Kristen Faulknerová, ktorej vyšiel skorý útok tri kilometre pred cieľom.

Šprintérka Julien Alfredová triumfovala na OH v Paríži vo finále behu na 100 m a pre Svätú Luciu získala vôbec prvú medailu na olympiáde vo všetkých športoch, nielen v atletike. Zvíťazila presvedčivo v čase 10,72 s.

Počas víkendu sa hrala Niké liga

V sobotu futbalisti Slovana Bratislava zdolali na domácom trávniku Podbrezovú 1:0. Jediný gól stretnutia zaznamenal Tigran Barseghyan z pokutového kopu.

Trenčín zdolal doma Košice 2:0 a aj napriek čevenej karte Emeka z 54. minúty si udržal vedenie v zápase. Bánska Bystrica doma remizovala so Skalicou 1:1.

V nedeľu sa Žitnoostrovské derby medzi Dunajskou stredou a Komárnom skončilo 2:0. Otvárací gól zápasu strelil Matej Trusa a v 79. minúte už len upravoval na konečný výsledok Milan Vitalis.

Michalovce doma privítali Trnava a zápas sa skončil bezgólovo. Pre oba tímy išlo už o druhý bezgólový zápas v novej sezóne najvyššej súťaže.

Sportnet Sportnet podcast vychádza každý pracovný deň. Vypočuť si ho môžete aj na: Spotify Apple Google

Nachádzate sa tu:
Sidemenu»Podcasty»Djokovič má svoje vytúžené zlato, Barteková ťažko hľadala slová (Sportnet podcast)