Česi zarábajú viac, no na futbal pôjdu lacnejšie. Slovan si pýta viac než Sparta (Sportnet podcast)

Tigran Barseghjan sa so spoluhráčmi teší po strelenom góle.
Tigran Barseghjan sa so spoluhráčmi teší po strelenom góle. (Autor: TASR)
Sportnet|4. sep 2024 o 07:20

Vypočujte si stredajšiu časť denného športového podcastu portálu Sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa udialo v športovom svete.

Podcast si môžete vypočuť aj na: Spotify Apple Google

BRATISLAVA. Je streda, 4. september, a v tento deň pred 69 rokmi sa odohral vôbec prvý zápas Európskeho pohára majstrov vo futbale (dnešnej Liga majstrov) v Lisabone, v ktorom domáci Sporting remizoval s Partizanom Belehrad 3:3.

Vypočujte si Sportnet novinky, ranný športový podcast portálu sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa v športovom svete stalo.

Nové posily Slovana?

Novou posilou ŠK Slovan Bratislava sa stal oficiálne Danylo Ignatenko. Dvadsaťsedemročný a 190 centimetrov vysoký stredopoliar podpísal so slovenským majstrom trojročnú zmluvu.

Ignatenko prichádza na Slovensko z francúzskeho Girondins Bordeaux. V uplynulej sezóne nastúpil do tridsiatich ligových duelov v druhej najvyššej francúzskej súťaži.

Predtým si pripísal aj jedenásť štartov v Ligue 1. Celkovo odohral za Bordeaux 81 zápasov, v ktorých dal štyri góly.

Ďalšou posilou sa stal Artur Gajdoš. Dvadsaťročný ofenzívny stredopoliar prichádza z AS Trenčín. Slovan s ním podpísal štvorročný kontrakt.

V najvyššej slovenskej súťaži odohral v drese Trenčína cez 70 zápasov, na konte má 12 gólov. Gajdoš má taktiež skúsenosti s národnými výbermi, v súčasnosti reprezentuje Slovensko v kategórii do 21 rokov.

Viac k téme:

Hancko hodil prestupovú ságu za hlavu

Slovenský futbalista Dávid Hancko patril počas leta medzi žiadúci tovar na futbalovom trhu.

Dvadsaťšesťročný obranca vnímal najväčší záujem od Atlética Madrid, no jeho doterajší klub Feyenoord Rotterdam sa s tým španielskym nedohodol.

Hancko už všetko hodil za hlavu a uviedol, že celú vec neberie tragicky. O jeho prestupe sa šepkalo najprv v súvislosti s Liverpoolom, keď klub prebral dovtedajší tréner Feyenoordu Arne Slot.

Po skončení ME sa zasa najviac hovorilo o záujem Atlética. Ako uviedol: "Bolo to intenzívne a mentálne nie jednoduché. Ale kluby sa nedohodli. Feyenoord si ma cení, povedali nie a ja mám stále zmluvu.

Bol som sklamaný a dúfal som, že by to mohlo prísť a pôjdem do väčšieho futbalu, ale neberiem to tragicky. Čakajú nás skvelé výzvy a to nie je o tom, že chcem odísť. Len ma lákalo kariérne sa posunúť.”

Viac k téme:

Sportnet Sportnet podcast vychádza každý pracovný deň. Vypočuť si ho môžete aj na: Spotify Apple Google

Nachádzate sa tu:
Sidemenu»Podcasty»Česi zarábajú viac, no na futbal pôjdu lacnejšie. Slovan si pýta viac než Sparta (Sportnet podcast)