Duda o Angličanoch: Budeme vo väčšej psychickej pohode. Môžeme ich potrápiť (Sportnet podcast)

Na snímke slovenský futbalový reprezentant Ondrej Duda.
Na snímke slovenský futbalový reprezentant Ondrej Duda. (Autor: TASR)
Sportnet|28. jún 2024 o 00:15

Vypočujte si piatkovú časť denného športového podcastu portálu Sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa udialo v športovom svete.

Podcast si môžete vypočuť aj na: Spotify Apple Google

BRATISLAVA. Je piatok, 28. jún, a v tento deň pred štrnástimi rokmi odohrala slovenská futbalová reprezentácia osemfinálový duel na MS, v ktorom podľahla Holandsku 1:2.

Vypočujte si Sportnet novinky, ranný športový podcast portálu sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa v športovom svete stalo.

Špeciálny moment Dudu

Futbalista Ondrej Duda sa v stredu postaral o postupový gól Slovenska na EURO 2024.

Dvadsaťdeväťročný Duda je prvý slovenský hráč s dvoma gólmi na rôznych turnajoch ME vo futbale.

Stredopoliar skóroval na EURO naposledy pred ôsmimi rokmi, keď sa presadil proti Walesu (1:2).

Jeho premiérový gól na kontinentálnom šampionáte bol zároveň prvý na tomto fóre pre Slovensko. Jeho gól znamenal, že sa v osemfinále stretnú s Anglickom. Ako vníma tohto súpera? Jeho reakciu nájdete v podcaste.

Viac k téme:

Koľko zarobili Slováci?

Za každý triumf na hlavnom turnaji od UEFA získajú prémiu milión eur, za remízu je polovica. A k tomu je tu bonus za postup do osemfinále v hodnote 1,5 milióna.

Slováci po jednej výhre s Belgickom (milión), remíze s Rumunskom (500-tisíc) a postupe medzi šestnásť najlepších (1,5 mil. eur) už teraz zarobili tri milióny eur. Ako sa to rozdelí?

Hráči plus realizačný tím majú od Slovenského futbalového zväzu sľúbenú polovicu z toho, čo na hlavnom turnaji v Nemecku zarobia na prémiách od UEFA.

V nedeľu (o 18.00) národný tím v osemfinále preverí Anglicko. Víťaz súboja, čiže štvrťfinalista, získa ďalších 2,5 milióna. Semifinalisti majú garantované 4 milióny eur. Ak by sa im veľmi pošťastilo, tak prémia pre zdolaného finalistu je 5 miliónov a tím, ktorý získa titul majstra Európy je ďalších 8 miliónov.

Mužstvo, ktoré sa stane víťazom turnaja tak môže celkovo získať 28,25 milióna eur. Každopádne, Slovenský futbalový zväz má už teraz istých 9,25 milióny za účasť na EURO.

Jednu tretinu si rozdelia hráči a realizačný tím. Druhú tretinu pokryjú náklady SFZ súvisiace s prípravou a pobytom na záverečnom turnaji.

Zvyšná tretina pôjde na rozvoj futbalu na Slovensku podľa rozhodnutia SFZ. Bonusové peniaze pritečú aj z plnenia reklamných a sponzorských zmlúv. Celkovo tak futbalisti zarobili v súvislosti s EURO 2024 viac ako dvanásť miliónov eur.

Viac k téme:

Sportnet Sportnet podcast vychádza každý pracovný deň. Vypočuť si ho môžete aj na: Spotify Apple Google

Nachádzate sa tu:
Sidemenu»Podcasty»Duda o Angličanoch: Budeme vo väčšej psychickej pohode. Môžeme ich potrápiť (Sportnet podcast)