Southgate nevie v miliardovej zostave nahradiť zraneného hráča. Experimentujeme, vraví (Sportnet podcast)

Gareth Southgate a Jude Bellingham.
Gareth Southgate a Jude Bellingham. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|21. jún 2024 o 00:10

Vypočujte si piatkovú časť denného športového podcastu portálu Sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa udialo v športovom svete.

Podcast si môžete vypočuť aj na: Spotify Apple Google

BRATISLAVA. Je piatok, 21. jún, a v tento deň oslavuje svoje 48. narodeniny bývalý slovenský futbalový reprezentant Miroslav Karhan.

Vypočujte si Sportnet novinky, ranný športový podcast portálu sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa v športovom svete stalo.

Anglicko vedie podľa očakávaní

Európsky futbalový šampionát ide do svojho druhého týždňa. Vo štvrtkových zápasoch sa zrodili remízy 1:1 medzi Slovinskom a Srbskom a prekvapivo aj Dánska s Anglickom.

Čomu toto zaváhanie pripísať? Ako tréner Gareth Southgate o zostave povedal: “Je to experiment. Vieme, že nemáme prirodzenú náhradu za zraneného Kalvina Phillipsa a v tejto chvíli to nejde tak, akoby sme si predstavovali.”

V skupine C je tak na čele anglický výber so štyrmi bodmi po dvoch dueloch, druhí sú Dáni s dvoma bodmi, tretí Slovinci, takisto s dvoma bodmi a posledná priečka patrí Srbsku s jedným bodom.

Viac k téme:

Nasrdení Srbi

Srbský futbalový zväz pohrozil odstúpením svojho tímu z prebiehajúcich ME, ak Európska futbalová únia nepotrestá Albánsko a Chorvátsko za urážlivé pokriky ich fanúšikov v stredajšom vzájomnom dueli B-skupiny.

Generálny sekretár srbského zväzu Jovan Surbatovič podľa agentúry Reuters uviedol, že podali formálnu sťažnosť pre nenávistné pokriky priaznivcov Albánska a Chorvátska.

Tí údajne počas stredajšieho duelu v Hamburgu zhodne skandovali "zabi Srba".

UEFA ale ešte v pondelok začala disciplinárne konanie voči Srbskému futbalovému zväzu po tom, čo jeho priaznivci vyvesili transparent s "provokatívnym odkazom nevhodným na športové podujatie" a za hádzanie predmetov na ihrisko počas zápasu Srbska s Anglickom.

Srbi za to dostali pokutu v celkovej výške 14.500 eur. Kosovská futbalová federácia sa predtým sťažovala na srbských fanúšikov, ktorí údajne "prejavovali politické, šovinistické a rasistické odkazy proti Kosovu".

Surbatovič ale na margo tohto reagoval slovami: "Naši fanúšikovia sa správali oveľa lepšie ako ostatní. My Srbi sme gentlemani a máme otvorené srdce." 

Viac k téme:

Sportnet Sportnet podcast vychádza každý pracovný deň. Vypočuť si ho môžete aj na: Spotify Apple Google

Nachádzate sa tu:
Sidemenu»Podcasty»Southgate nevie v miliardovej zostave nahradiť zraneného hráča. Experimentujeme, vraví (Sportnet podcast)