Calzona: Mak? Nebudem sa k nemu vyjadrovať, je to stratený čas (Sportnet podcast)

Na snímke tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Francesco Calzona.
Na snímke tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Francesco Calzona. (Autor: TASR)
Sportnet|2. júl 2024 o 07:15

Vypočujte si utorkovú časť denného športového podcastu portálu Sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa udialo v športovom svete.

Podcast si môžete vypočuť aj na: Spotify Apple Google

BRATISLAVA. Je utorok, 2. júl, a v tento deň oslavuje svoje 35. narodeniny americká futbalová útočníčka Alex Morganová.

Vypočujte si Sportnet novinky, ranný športový podcast portálu sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa v športovom svete stalo.

Calzonova kritika

Napriek sklamaniu z vypadnutia v osemfinále EURO 2024 (ME vo futbale) označil tréner Francesco Calzona vystúpenie slovenskej futbalovej reprezentácie v Nemecku za úspešné.

Prezident Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Ján Kováčik ho dokonca považuje za historické.

Slováci vyrovnali predošlé dve maximá z veľkých turnajov - na MS 2010 v Juhoafrickej republike a na ME 2016 vo Francúzsku stroskotali rovnako v osemfinále, v Nemecku sa však podľa Kováčika prezentovali najkrajším futbalom.

Tréner Calzona sa vyjadril aj na margo kritikov. Povedal, že v tejto krajine je asi desiatka ľudí, ktorí nechcú dobre slovenskej reprezentácii.

Verejne kritizoval Ladislava Borbélyho, Martina Škrtela, Róberta Vitteka či dokonca bývalého kouča Jána Kozáka.

Viac k téme:

Slafkovského nová zmluva

Juraj Slafkovský podpísal nový kontrakt s Montrealom Canadiens. Urobil tak rok pred skončením aktuálnej nováčikovskej zmluvy, rozhodol sa teda upísať sa klubu do leta 2033.

S manažmentom sa dohodol na osemročnej zmluve. Ročne si zarobí 7 600 000 dolárov, dokopy zinkasuje 60,8 mil. dolárov. Vedenie Montrealu si upísalo svoju mladú hviezdu s predstihom, aby mu mohlo dať čo najvýhodnejší kontrakt.

Košičan si napokon nevolil premosťovaciu zmluvu, ale dlhodobú istotu. V uplynulej sezóne, ktorá bola jeho druhá v NHL, nastúpil Slafkovský vo všetkých 82 zápasoch základnej časti a získal 50 bodov (20 gólov + 30 asistencií).

Jeho kontrakt je čo sa týka celkovej hodnoty druhý najvyšší v slovenskej histórii po poslednej zmluve Mariána Hossu na 63,3 mil. dolárov. V ročnom zárobku však Hossu aj iných Slovákov prekonal.

Viac k téme:

Sportnet Sportnet podcast vychádza každý pracovný deň. Vypočuť si ho môžete aj na: Spotify Apple Google

Nachádzate sa tu:
Sidemenu»Podcasty»Calzona: Mak? Nebudem sa k nemu vyjadrovať, je to stratený čas (Sportnet podcast)