Vlhová: Vyhrať v Jasnej je niečo neuveriteľné. Tento kopec veľmi dobre poznám (Sportnet podcast)

Petra Vlhová v Jasnej v roku 2021.
Petra Vlhová v Jasnej v roku 2021. (Autor: Marek Hajkovsky/World Cup Jasná)
Sportnet|19. jan 2024 o 07:15

Vypočujte si piatkovú časť denného športového podcastu portálu Sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa udialo v športovom svete.

Podcast si môžete vypočuť aj na: Spotify Apple Google

BRATISLAVA. Je piatok, 19. január, a v tento deň oslavuje svoje 52. narodeniny Elena Kaliská, prvá žena zo Slovenska, ktorá vyhrala na olympijských hrách zlatú medailu a o štyri roky neskôr sa stala prvou dvojnásobnou olympijskou víťazkou.

Vypočujte si Sportnet novinky, ranný športový podcast portálu sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa v športovom svete stalo.

Slafkovský sa stretol s Nemcom

Keď sa Juraja Slafkovského opýtate, ako si pamätá na svoj 10. gól v NHL, zrejme vám to povie úplne presne. Strelil ho spred bránky na ľade New Jersey Devils, priamo pred očami jeho dlhoročného kamaráta Šimona Nemca. Ten v dueli takisto pridal bod, keď asistoval na gól Alexandera Holtza.

Slafkovský s Nemcom sú stále tínedžeri, ale už teraz držia niekoľko slovenských prvenstiev v NHL. Vo vzájomnom dueli vytvorili ďalšie.

Stalo sa vôbec po prvýkrát v dejinách, že sa v jednom zápase proti sebe postavili dvaja devätnásťroční Slováci. 

Slafkovský mal ale po prvom stretnutí proti Nemcovi v kariére viac dôvodov na úsmev. Skóroval, jeho tím zvíťazil a do kamaráta mohol podpichnúť nielen pred, ale aj po zápase.

Ako po stretnutí povedal: “Priamo po góle som na to nemal čas, najprv treba oslavovať. Ale neskôr som sa s ním rozprával, snažil som sa rypnúť si doňho.”

Viac k téme

Víkend v Jasnej

Petra Vlhová sa cez víkend predstaví na očakávanom domácom podujatí v Jasnej. Slovenka tu bude súťažiť v seriáli Svetového pohára už tretíkrát, predtým na svahoch pod Chopkom nechýbala ani v rokoch 2016 a 2021.

Naposledy, teda pred troma rokmi, vyhrala v obrovskom slalome a v slalome skončila druhá. Ako si na to spomína? Odpoveď nájdete v podcaste.

V sobotu je na programe obrovský slalom, prvé kolo sa začína o 9.30 h, druhé o 13.00 h. V nedeľu sa pôjde slalom s rovnakým začiatkom prvého kola o 9.30 h, ale druhé sa pôjde už o 12.15 h.

V priebežnom hodnotení slalomovej disciplíny stráca Vlhová na Američanku Mikaelu Shiffrinovú 25 bodov. V celkovom hodnotení je Slovenka momentálne druhá, tam na Shiffrinovú stráca 227 bodov. Pripomíname, že sa počas tohto víkendu oplatí sledovať naše sociálne siete, pomocou ktorých vám víkend v Jasnej spestríme. 

Viac k téme:

Sportnet podcast vychádza každý pracovný deň. Vypočuť si ho môžete aj na: Spotify Apple Google

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Vlhová: Vyhrať v Jasnej je niečo neuveriteľné. Tento kopec veľmi dobre poznám (Sportnet podcast)