McLaren sa rozhodol. Norris dostal prednosť pred Piastrim, vraví riaditeľ (Sportnet podcast)

Zľava šéf McLarenu Zak Brown, pretekový inžinier Andrea Stella a jazdec Lando Norris.
Zľava šéf McLarenu Zak Brown, pretekový inžinier Andrea Stella a jazdec Lando Norris. (Autor: REUTERS)
Sportnet|13. sep 2024 o 07:15

Vypočujte si piatkovú časť denného športového podcastu portálu Sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa udialo v športovom svete.

Podcast si môžete vypočuť aj na: Spotify Apple Google

BRATISLAVA. Je piatok, 13. september, a v tento deň oslavuje svoje 30. narodeniny slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová.

Vypočujte si Sportnet novinky, ranný športový podcast portálu sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa v športovom svete stalo.

Zmena v programe Niké ligy

Prezídium Únie ligových klubov potvrdilo hlasovaní per rollam zmeny v zápasovom programe 8. a 9. kola futbalovej Niké ligy.

Stretnutie 8. kola medzi trnavským Spartakom a banskobystrickou Duklou sa začne v nedeľu 22. septembra už o 15.30 h (pôvodne 18.00 h).

Dôvodom je veľká akcia Integrácia, ktorá sa uskutoční na Štadióne Antona Malatinského o deň neskôr.

Stretnutie 9. kola najvyššej slovenskej súťaže medzi Zemplínom Michalovce a bratislavským Slovanom sa na základe dohody klubov uskutoční v iný deň aj čas - už v piatok 27. septembra o 20.00 h. Pôvodne sa malo hrať o deň neskôr. Dôvodom je štart "belasých" v ligovej fáze Ligy majstrov.

Viac k téme:

McLaren sa rozhodol

McLaren uprednostní Landa Norrisa pred tímovým kolegom Oscarom Piastrim v boji o titul šampióna formuly 1 s Maxom Verstappenom z Red Bullu, povedal vo štvrtok riaditeľ tímu Andrea Stella pre BBC.

Brit Norris je v celkovom poradí druhý a za trojnásobným majstrom sveta Verstappenom zaostáva osem pretekov pred koncom (plus tri šprinty) o 62 bodov, zatiaľ čo Austrálčan Piastri je štvrtý a na vedúcu pozíciu stráca 106 bodov.

Do poradia jazdcov je v sezóne ešte možné získať maximálne 232 bodov. McLaren sa usiluje o oba tituly a na tohtovíkendovej Veľkej cene Azerbajdžanu v Baku by sa mohol dostať na čelo Pohára konštruktérov, pričom za kedysi dominantným Red Bullom zaostáva už len o osem bodov.

Stella povedal, že McLaren sa chce vyhnúť opakovaniu situácie z Monzy, kde sa Norris postavil na pole position pred Piastrim na druhom mieste, ale nakoniec prehral s Charlesom Leclercom na Ferrari.

V týchto pretekoch Piastri predbehol Norrisa v druhej šikane a Leclerc sa zmocnil druhého miesta Brita, ktorý musel spomaliť, a potom už Leclerc vyhral vďaka úspešnej stratégii. Verstappen skončil až šiesty. Bývalý inžinier Ferrari uviedol, že obaja jeho jazdci McLarenu túto situáciu akceptovali.

Viac k téme:

Sportnet Sportnet podcast vychádza každý pracovný deň. Vypočuť si ho môžete aj na: Spotify Apple Google

Nachádzate sa tu:
Sidemenu»Podcasty»McLaren sa rozhodol. Norris dostal prednosť pred Piastrim, vraví riaditeľ (Sportnet podcast)