MS v hokeji na Slovensku a Maďarsku? Šatan povedal nie, Česi áno (Sportnet podcast)

Českí hokejisti oslavujú titul po zápase Švajčiarsko - Česko na MS v hokeji 2024.
Českí hokejisti oslavujú titul po zápase Švajčiarsko - Česko na MS v hokeji 2024. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|12. sep 2024 o 07:05

Vypočujte si štvrtkovú časť denného športového podcastu portálu Sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa udialo v športovom svete.

Podcast si môžete vypočuť aj na: Spotify Apple Google

BRATISLAVA. Je štvrtok, 12. september, a v tento deň oslavuje svoje 64. narodeniny bývalý slovenský futbalový brankár a neskôr futbalový tréner Ladislav Molnár.

Vypočujte si Sportnet novinky, ranný športový podcast portálu sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa v športovom svete stalo.

MS v hokeji v Maďarsku?

Česko a Maďarsko by sa mohli spoločne uchádzať o hokejové majstrovstvá sveta v roku 2029. Zámer uchádzať sa o organizáciu šampionátu avizoval pred niekoľkými dňami aj Slovenský zväz ľadového hokeja prostredníctvom svojho prezidenta Miroslava Šatana, záujem zvažuje podľa neho aj Veľká Británia.

V prípade úspešnej česko-maďarskej kandidatúry by sa jedna základná skupina odohrala v Budapešti a druhá v Brne. Maďarská strana iniciovala stretnutie šéfov hokejových zväzov v Brne. Slovensko ponúkne v kandidatúre rovnaké dejiská ako v rokoch 2011 a 2019 - Bratislavu a Košice.

Štadión v Bratislave má kapacitu niečo vyše 10-tisíc miest. Na zápasy majstrovstiev sveta 2019 sa do hľadiska zmestilo približne 9-tisíc divákov.

Zvyšné miesta boli obsadené pre potreby šampionátu (sponzori, partneri, médiá, hostia). Steel aréna v Košiciach má kapacitu 8300 miest.

Počas šampionátu pred piatimi rokmi sa dostalo na zápasy ešte o tisícku menej divákov. V základnej skupine tu hrala aj slovenská reprezentácia.

IIHF odporúča pre kandidátov na usporiadanie MS elitnej kategórie hlavnú halu s kapacitou aspoň 12 000 divákov a druhý štadión s kapacitou aspoň 8000 divákov.

Zdroj z prostredia Maďarského hokejového zväzu pre Sportnet nedávno uviedol, že Maďarsko malo záujem usporiadať turnaj spoločne so Slovenskom, ale vedenie SZĽH ponuku zdvorilo odmietlo s tým, že "ak to Slováci nezvládnu sami, druhú skupinu by hostilo skôr Brno než Budapešť".

Viac k téme:

Trnava sa v pohári vytrápila

Pohárová súťaž Slovnaft Cup prináša krásne príbehy. Najmä, keď sa malé kluby stretnutú s ostrieľanými profesionálmi. V stredu sa hrali dve stretnutia druhého kola.

Veľký futbalový sviatok sa konal v Jaslovských Bohuniciach, kde po prvý raz v histórii nastúpil FC Spartak Trnava. Kto čakal jasnú záležitosť a pohodovú jazdu Trnavy, zostal prekvapený.

Domáci štvrtoligista podával proti slávnemu slovenskému klubu bojovný výkon. Spartak až v 58. minúte posla do vedenia Michal Ďuriš - 1:0.

Jaslovské Bohunice sa snažili o vyrovnanie, no Trnava ich do čistých šancí nepúšťala. A tak v 85. minúte postil víťazstvo favorita, rodák z Jaslovských Bohuníc, Roman Procházka - 0:2.

Zápas v Jaslovských Bohuniciach bol aj rodinným súbojom Karhanovcov. Za domácich nastúpil Alex Karhan a viedol ich Miroslav Karhan, za hostí hral Patrick Karhan.

Viac k téme:

Sportnet Sportnet podcast vychádza každý pracovný deň. Vypočuť si ho môžete aj na: Spotify Apple Google

Nachádzate sa tu:
Sidemenu»Podcasty»MS v hokeji na Slovensku a Maďarsku? Šatan povedal nie, Česi áno (Sportnet podcast)