Letecký modelár sa stal najlepším neolympijským športovcom, ocenenie získala aj Chochlíková

Zľava prezident SOŠV Anton Siekel, Monika Chochlíková, Michal Žitňan a Boris Mlsna, ktorý prevzal cenu za Anetu Tichú.
Zľava prezident SOŠV Anton Siekel, Monika Chochlíková, Michal Žitňan a Boris Mlsna, ktorý prevzal cenu za Anetu Tichú. (Zdroj: olympic.sk, Autor: SOŠV/ANDREJ GALICA)
TASR|18. okt 2024 o 11:34

Spomedzi kolektívnych športov si ocenenie prevzala florbalová reprezentácia žien.

POPRAD. Letecký modelár Michal Žitňan, thajská boxerka Monika Chochlíková a fitneska Aneta Tichá sa stali najlepšími individuálnymi postavami neolympijských športov Slovenska v roku 2023.

Spomedzi kolektívnych športov si ocenenie prevzala florbalová reprezentácia žien.

O víťazoch rozhodli zástupcovia neolympijských športov a komisie neolympijských športov Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV).

V kategórii dospelých triumfoval Žitňan, ktorý získal na svetovom šampionáte v raketovom modelárstve dve zlaté a dve strieborné medaily v disciplínach S5C a S4A. Majstrom sveta v jednotlivcoch i v tímoch sa stal v S5C.

Chochlíková vlani zvíťazila na Svetových hrách v bojových športoch v kategórii do 51 kg a získala aj opasok šampiónky WMC.

Na treťom mieste sa v ankete umiestnila Tichá, ktorá v bikini fitnes vyhrala MS, ME i juniorské šampionáty.

Najlepším mládežníckym športovcom sa stal vodný motorista Šimon Jung, na ďalších dvoch priečkach sa umiestnili fitneska Anna Miklová a orientačný bežec Filip Jančík.

V kategórii kolektívov boli ocenené florbalistky, ktoré skončili na MS v Singapure piate a kvalifikovali sa na Svetové hry 2025.

Do najlepšej trojky kolektívov sa dostali aj mužská reprezentácia v malom futbale a florbalová reprezentácia juniorov do 19 rokov.

Najlepšou športovkyňou v kategórii telesne znevýhodnených sa stala tanečníčka Helena Kašická, informoval portál olympic.sk.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Ostatné športy»Letecký modelár sa stal najlepším neolympijským športovcom, ocenenie získala aj Chochlíková