Britská športová osobnosť roka je tínedžerka. Podpora bola šialená, tešila sa

Emma Raducanuová.
Emma Raducanuová. (Autor: TASR/AP)
TASR|20. dec 2021 o 14:50

Emma Raducanuová sa stala Športovou osobnosťou roka 2021 vo Veľkej Británii.

LONDÝN. Britská tenistka Emma Raducanuová sa stala Športovou osobnosťou roka podľa BBC.

V septembri vyhrala US Open, pričom je prvou kvalifikantkou v histórii, ktorá zvíťazila na grandslamovom turnaji. Navyše sa jej to podarilo bez straty jediného setu, čo medzi Britkami naposledy dosiahla Virginia Wadeová v roku 1977.

O ocenenie sa spolu s ňou uchádzali aj Tom Daley (skoky do vody) a Adam Peaty (plávanie).

"Je veľká česť, že som bola nominovaná a vyhrať je úžasné," povedala devätnásťročná tenistka a dodala: "Všetka podpora za posledné roky bola šialená a nikdy som necítila takú energiu, ako na Wimbledone pred domácim publikom."

Tímové ocenenie získala anglická futbalová reprezentácia za výkon na EURO 2020. Mužstvo sa dostalo do finále veľkého turnaja prvýkrát od MS v roku 1966 a jeho tréner Gereth Southgate dostal aj ocenenie pre najlepšieho trénera.

Cenu za celoživotný prínos získala americká gymnastka Simone Bilesová. V športe dominuje od roku 2011, no z piatich tokijských olympijských finále odstúpila pre mentálny blok. Po OH dostala od športovcov po celom svete uznanie za otvorenosť pri opisovaní duševných problémov.

Športovou hviezdou roku 2021 je džokejka Rachael Blackmorová, ktorá ako prvá žena triumfovala na Veľkej národnej steeplechase v Liverpoole.

Juniorskou osobnosťou roka sa stala trinásťročná skejtbordistka Sky Brownová, bronzová olympionička z Tokia je najmladšou Britkou, ktorá si odniesla medailu z olympijských hier. Informácie priniesla DPA.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Britská športová osobnosť roka je tínedžerka. Podpora bola šialená, tešila sa