Spor o Teveza bude pravdepodobne riešiť FIFA

SITA|18. júl 2007 o 15:46

SOUL 18. júla (SITA, AFP) - Kauza okolo práv na argentínskeho útočníka Carlosa Teveza sa dostane až pred Medzinárodnú futbalovú federáciu FIFA. Anglický futbalový klub Manchester United chce touto cestou ...

SOUL 18. júla (SITA, AFP) - Kauza okolo práv na argentínskeho útočníka Carlosa Teveza sa dostane až pred Medzinárodnú futbalovú federáciu FIFA. Anglický futbalový klub Manchester United chce touto cestou vyriešiť spor, ktorý zastavil prestup Teveza z West Hamu na Old Trafford. Juhoamerický kanonier mal v stredu absolvovať v Manchestri lekárske vyšetrenia, ale "kladivári" celú procedúru, bez ktorej je prestup nerealizovateľný, zablokovali. Dôvodom je hľadanie odpovede na otázku, komu vlastne Tevez patrí, keď je hráčom West Hamu a súčasne má zmluvu so spoločnosťou angloiránskeho podnikateľa Joorabchiana Media Sports Investment (MSI), čo regule anglickej Premier League nedovoľujú. Nezávislá komisia už preto vymerala "kladivárom" pokutu 5,5 milióna libier a kauza stále poskytuje priestor na nádeje Sheffieldu United, že by sa mohol v súťaži zachrániť práve na úkor tímu z Upton Parku.

"Spolu s hráčom sme presvedčení, že situácia sa vyrieši v prospech Manchestru. Potom už nič nebude brániť tomu, aby sa splnilo naše spoločné želanie a Tevez sa stal hráčom United," uviedol počas ázijského turné "červených diablov" prezident klubu David Gill, ktorý absolvoval rokovania s Joorabchianom.


Nachádzate sa tu:
Domov