Na tomto štadióne je niečo magické, rozplýval sa Gašparík. Nad taktikou dumal dva dni

Radosť hráčov Spartaka po strelení gólu na 3:1.
Radosť hráčov Spartaka po strelení gólu na 3:1. (Autor: TASR / Lukáš Grinaj)
Titanilla Bőd|18. aug 2023 o 07:05

Najlepším strelcom Spartaka v predkolách EKL je stopér.

TRNAVA. V primárnej náplni práce má gólom zabraňovať, nie ich strieľať. Pred začiatkom aktuálneho ročníka už päť sezón vôbec neskóroval, ani v lige, ani v pohári.

Obranca Lukáš Štetina je však v tejto sezóne zatiaľ najlepším strelcom Spartaka Trnava v kvalifikácii Európskej konferenčnej ligy.

Skóroval v odvete proti lotyšskému celku FK Auda, dal veľmi dôležitý gól v prvom zápase na pôde Lechu Poznaň a napokon v odvete pred vypredaným Štadiónom Antona Malatinského upravil stav na konečných 3:1 famóznymi nožničkami.

Fanúšikovia nechceli veriť vlastným očiam. Čo tam robil? A ako mu to napadlo?

Aj tréner Spartaka Trnava Michal Gašparík bol v rozpakoch: „Ten gól dal Štetina?“ pýtal sa redaktora v pozápasovom televíznom rozhovore.

Takto sa hrá pohár

V prvom zápase na pôde Lechu Poznaň Trnava nepodala optimálny výkon. Súper absolútne dominoval v držaní lopty a mal päť-šesť vyložených šancí.

Poľský tím však napokon vyhral iba o gól. Mimoriadne dôležitý kontaktný gól zaznamenal v závere zápasu po štandardnej situácii práve Štetina.

„Tak sa hrajú pohárové zápasy. Potrebujete dať kontaktný gól, aby ľudia prišli a vypredali štadión,“ vysvetľoval Gašparík.

V odvete ako keby boli na ihrisku dva vymenené tímy. „Nie Poliaci, to my sme boli iní,“ tvrdil Martin Mikovič.

Michal Gašparík pripravil na odvetu výbornú taktiku. Vychádzal z prvého zápasu.

„V Poľsku sme mali pocit, že sme veľa behali bez lopty, ale dáta ukázali, že to bol bežecky náš najhorší zápas. Mali sme najnižší objem, najnižšiu intenzitu. Tlačili sme na hráčov, že potrebujeme zvýšiť intenzitu,“ uviedol trnavský kouč.

„Vzali sme si ponaučenie z prvého zápasu. Vedeli sme, že musíme byť odvážnejší a sebavedomejší,“ zdôraznil strelec tretieho gólu Lukáš Štetina.

Tréner dva dni dumal

Spartak cez víkend nehral, využil aktuálne pravidlá a požiadal o odloženie stretnutia s Košicami.

Ako účastník európskej súťaže má právo o odklad jedného ligového zápasu.

„Bolo to dôležité. Chalani si oddýchli a tréneri mohli pracovať. Dva dni som čumel na video a dumal nad tým, aký kľúč nájsť v odvetnom zápase, aby sme skúsili uspieť proti silnejším a kvalitnejším hráčom,“ vravel Gašparík.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Konferenčná liga»Na tomto štadióne je niečo magické, rozplýval sa Gašparík. Nad taktikou dumal dva dni