Sparta Praha vo finále Ligy majstrov vyzve švédsku Frölundu

SITA|6. feb 2017 o 15:03

Zástupcovia Sparty sa snažili o preloženie finále do Prahy. Neúspešne.

GÖTEBORG. Tretí ročník hokejovej Ligy majstrov, tretie finále a šanca na druhú trofej - taká je bilancia hráčov švédskeho tímu Frölunda Indians v najvýznamnejšej kontinentálnej súťaži klubov.

Zverenci trénera Rogera Rönnberga budú v utorok o 19.05 h hostiť finálový duel tohtosezónnej edície LM.

V hale Frölundaborg sa im plány na obhajobu titulu budú snažiť zhatať hokejisti Sparty Praha v kádri s kvartetom Slovákov - obrancami Martinom Gernátom a Jurajom Mikušom či útočníkmi Lukášom Cingeľom a Andrejom Kudrnom.

Cesta do finále

"V kabíne cítiť, že všetci chcú získať pohár," vyhlásil brankár Sparty Tomáš Pöpperle a doplnil:

"Sme veľmi radi, že sa nám podarilo postúpiť až do finále. Všetci v kabíne chceme celú súťaž vyhrať." Na Spartu nečaká nič jednoduché, Frölunda má vo svojom kádri kvalitu vrátane kanadského obrancu Jonathana Sigaleta, ktorý v minulosti hral za Slovan Bratislava v KHL.

"Zvyšku Európy sme ukázali, že nie sme tím, ktorý by sa niekoho bál. Máme silu a ukázali sme ju. Rovnako chceme odohrať aj finále," dodal Pöpperle.

Takto v Prahe oslavovali postup do finále Ligy majstrov

Sparta Praha v základnej O-skupine skončila druhá, keď nazbierala osem bodov a prehrala jeden zápas so švédskym Färjestadom Karlstad.

V šestnásťfinále play-off pražský tím doma remizoval s fínskym Kärpätom Oulu 1:1 a po remíze 0:0 u súpera postúpil zásluhou gólu v predĺžení.

V osemfinále síce prehrala Sparta doma 2:4 s ďalším švédskym mužstvom HV71 Jönköping, ale v odvete vyhrala 5:0.

Vo štvrťfinále si postup vybojovala v domácom prostredí, v ktorom po remíze 1:1 na ľade SC Bern triumfovala 4:1. V semifinále zvládli Pražania obe stretnutia so švédskym Växjö Lakers (2:1 vonku a 4:0 doma).

Frölunda síce vyhrala A-skupinu, no v nej raz zaváhala s nemeckým Wolfsburgom aj českými Pardubicami. V 1. kole vyraďovacej časti vyradila bieloruský tím Junosť Minsk, po prehre 2:3 u súpera doma triumfovala 5:0.

V osemfinále play-off dvakrát zvíťazila nad nemeckým Eisbärenom Berlín (6:1 a 4:1), vo štvrťfinále si v oboch dueloch poradila so švédskym HC Linköping (4:0 a 5:2). Do finále sa prebojovali semifinálovými víťazstvami nad švajčiarskym Fribourgom 5:1 a 4:0.

Sparta sa snažila o preloženie finále

Finále Ligy majstrov bude hostiť göteborská hala Frölundaborg s kapacitou 6-tisíc miest, a nie v hale Scandinavium, ktorá je jej domovskou.

V Scandinaviu sa totiž vo štvrtok začne turnaj Euro Hockey Tour a Švédi tvrdia, že by nestihli premaľovať reklamy. Zástupcovia Sparty sa snažili o preloženie finále do Prahy, no márne.

Švédi získali právo organizovať finálový zápas a tým výhodu domáceho prostredia vyšším počtom bodov získaných vo všetkých tohtosezónnych zápasoch LM.

"Finále v pražskej O2 aréne by bolo krásne. Nedá sa však nič robiť, je to dané," povzdychol si brankár Sparty Pöpperle.

Premiérovú edíciu LM vyhrala švédska Lulea so Slovákmi Petrom Cehlárikom a Christiánom Jarošom, v druhom ročníku spomenutá Frölunda.

Finále hokejovej Ligy majstrov 2016/2017 - Göteborg (Švédsko):

Utorok 7. februára o 19.05 h

Frölunda Indians (Švéd.) - HC Sparta Praha (ČR)

Rozhodujú: Mikko Kaukokari, Stefan Fonselius (obaja Fín.) - Roman Kaderli, Balazs Kovacs (obaja Švaj.)

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Sparta Praha vo finále Ligy majstrov vyzve švédsku Frölundu