Kvalifikácia ME vo futbale 2023: Mladíci Slováci nestačili na favorita

Španielsko U21 - Slovensko U21: ONLINE z kvalifikácie ME vo futbale do 21 rokov 2023.
Španielsko U21 - Slovensko U21: ONLINE z kvalifikácie ME vo futbale do 21 rokov 2023. (Autor: TASR - Henrich Mišovič)
Sportnet|8. okt 2021 o 09:00

Sledovali sme ONLINE prenos z kvalifikácie ME vo futbale hráčov do 21 rokov 2023: Španielsko - Slovensko.

SEVILLA. Slovensko a Španielsko dnes hrali kvalifikačný zápas ME vo futbale hráčov do 21 rokov 2023 na štadióne v Seville.

Na Štadióne La Cartuja sa hrali aj niektoré zápasy ME vo futbale (EURO 2020 / 2021), Slováci tam v základnej skupine podľahli španielskemu výberu 0:5.

Slovenská dvadasaťjednotka mala na dosah veľký úspech.

Po góloch Jána Bernáta a Filipa Lichého dvakrát viedla, ale domáci Španieli v závere otočili vývoj duelu vďaka dvom premeneným jedenástkam.

V októbri sa mládežnícka reprezentácia Slovenska stretne aj v utorok 12. októbra s rovesníkmi z Malty. Zápas sa odohrá na štadióne v Nitre. 

Futbal sme sledovali online.

ONLINE PRENOS: Španielsko U21 - Slovensko U21 (LIVE z kvalifikácie ME vo futbale do 21 rokov 2023 dnes)

Kvalifikácia na ME U21 Skupina C 2021/2022
08.10.2021 o 20:45
Španielsko
3:2
(0:1, 3:1)
90+5 minúta
Ukončený
Slovensko
Prehľad
Góly: 58. Guillamon, 80. Gomez, 88. Miranda – 20. Bernát, 71. Lichý. ŽK: 37. Guillamon (ESP), 41. Vencedor (ESP), 52. Frances (ESP), 85. Melamed (ESP) – 27. Lavrinčík (SVK), 42. Bernát (SVK), 54. Kaprálik (SVK), 63. Trusa (SVK), 79. Krajčírik (SVK), 90+2. Pokorný (SVK). Rozhodca: Clancy K.(SCO).
Prenos
Boli sme veľmi blízko k senzácii v Seville, ale sokolíci neudržali proti Španielsku dvakrát vedenie a rozhodujúcim faktorom boli dva pokutové kopy, ktoré doslova darovali domácim víťazstvo. Na vedúci gól Bernáta odpovedal približne po hodine hry Guillamon, ale zázračný gól striedajúceho Lichého nás opäť priblížil k víťazstvu. Lenže potom prišli fauly brankára Krajčírika a striedajúceho Šviderského, penalty premenili Sergio Gomez a Miranda, čo znamenalo obrat na 3:2 pre Španielsko. V nadstavenom čase sme sa už k ničomu nedostali, naopak domáci ešte mohli pridať poisťujúci gól. Táto prehra nás môže mrzieť naozaj veľmi, pretože sme víťazstvo Španielsku darovali taktickými chybami a to znamená, že sme si žiadnym spôsobom nevylepšili bodové postavenie v tabuľke, kdežto Španieli sú s prehľadom na prvom mieste s deviatimi bodmi. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte príjemný zvyšok piatkového večera!
90+5
Koniec zápasu.
90+5
importantSergio Gomez mohol ešte pridať štvrtý gól Španielska, keď si naviedol loptu na ľavačku na hranici šestnástky, ale jeho strelu pod brvno vyrazil Krajčírik.
90+4
Brankár Agirrezabala sa nikam neponáhľa s rozohrávkou, keď už zápas vstupuje do poslednej minúty nadstaveného času.
90+3
Dostali sme sa do rýchleho brejku, ale nepresný center nenašiel Trusu a Španieli sú o čosi bližšie k trom bodom.
90+2
yellowCardŽltú kartu dostáva Pokorný (Slovensko).
90+1
importantMohlo byť definitívne rozhodnuté, keď Nino ušiel našej defenzíve po nepresnej prihrávke, ale ešte nás drží nad vodou Krajčírik, ktorý na dvakrát chytil jeho stopercentnú šancu.
88
goalŠpanielsko dalo gól!
Tentokrát si zobral na starosť penaltu JUAN MIRANDA, ale aj on oklamal Krajčírika, keď zakončil presne do opačnej strany ako Sergio Gomez a domáci otáčajú na 3:2 tesne pred koncom!
87
importantHlavný rozhodca Clancy píska ďalší pokutový kop v prospech Španielska, keď Moro tesne vo vnútri šestnástky padol na zem po kontakte s nohou Šviderského!
85
yellowCardŽltú kartu dostáva Melamed (Španielsko).
81
changeStriedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Lavnrinčík, prichádza Šviderský.
80
goalŠpanielsko dalo gól!
Dlho sme sa z vedenia netešili, pretože po jasnom zásahu Krajčírika do hlavy Nina mali Španieli k dispozícii penaltu, ktorú strelou k pravej tyči premenil SERGIO GOMEZ a Krajčírik sa hodil na opačnú stranu!
79
yellowCardŽltú kartu dostáva Krajčírik (Slovensko).
74
changeStriedanie v tíme Španielsko: z ihriska odchádza Turrientes, prichádza Melamed.
71
goalSlovensko dalo gól!
To je striedanie ako hrom, pretože FILIP LICHÝ strieľa gól hneď z prvého dotyku po tom, čo prišiel na trávnik miesto Bernáta. Galčíkov center odvrátil Miranda priamo na nohu Lichého, ktorý strieľal z voleja a trafil naozaj parádne! Bez asistencie
70
changeStriedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Kaprálik, prichádza Kmeť.
70
changeStriedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Bernát, prichádza Lichý.
69
Striedajúci Nico sa rozhodol zobrať zodpovednosť na seba, ale po dobrej technickej práci s loptou predviedol slabé zakončenie.
68
Naša defenzíva si poradila s prienikom Sergia Gomeza, následne bol Galčík nepríjemne dohraný.
66
Sergio Gomez sa rozhodol zakončiť z hranice šestnástky po tom, čo si naviedol loptu na ľavačku, ale jeho pokusu chýbalo lepšie umiestnenie.
65
Striedania na oboch stranách majú za úmysel oživiť hru, ale čerstvé sily potrebujú hlavne naši reprezentanti, ktorí sa bránia v dnešnom zápase po väčšinu času.
64
changeStriedanie v tíme Španielsko: z ihriska odchádza Frances, prichádza Nico.
64
changeStriedanie v tíme Španielsko: z ihriska odchádza Vencedor, prichádza Chust.
63
yellowCardŽltú kartu dostáva Trusa (Slovensko).
62
changeStriedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Kadák, prichádza Trusa.
62
changeStriedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Goljan, prichádza Galčík.
61
Získali sme vôbec prvý roh v zápase, ktorý nebol zle zahratý, ale napokon len slabá strela a Agirrezabala loptu chytá.
60
Stále je to však nádejná remíza po hodine hry v Seville, ale domáci budú chcieť zápas úplne otočiť a naši reprezentanti to nebudú mať vôbec ľahké v zostávajúcej polhodine.
58
goalŠpanielsko dalo gól!
A po tejto štandartnej situácii je vyrovnané, pretože naša defenzíva nepostrážila HUGA GUILLAMONA, ktorý vložil nohu do presného centru Sergia Gomeza a Krajčírik nemal šancu zakročiť proti tejto strele z blízkosti! Asistencia: S. Gomez
57
Španieli sa v tejto chvíli dožadovali penalty, ale rozhodca posúdil ako nedovolený ešte predchádzajúci zákrok a domáci majú k dispozícii ďalšiu štandartku.
55
Kóša trochu zaváhal, keď neodhlavičkoval a lopta prepadla až na Krajčírika, ktorý však bol pripravený chytiť centrovanú loptu zo štandartnej situácie.
54
yellowCardŽltú kartu dostáva Kaprálik (Slovensko).
53
importantNaša šanca prišla z priameho kopu, Kadákova strela nebola vôbec zlá, ale skončila tesne vedľa pravej tyče španielskej brány.
52
yellowCardŽltú kartu dostáva Frances (Španielsko).
50
importantNebezpečný center poslal Victor Gomez z pravej strany a takmer našiel svojho menovca, ale Sergiovi Gomezovi chýbalo pár krokov, aby doňho vložil nohu a pravdepodobne vyrovnal.
49
Bernát dostal priestor ukázať niečo ofenzívne aj z našej strany, ale strela mu vôbec nesadla a španielskeho brankára ani nevystrašila.
47
Španieli si už vybojovali prvý roh v druhom polčase, keď radšej odkopol Mesík, ale center Victora Gomeza nebol nebezpečný.
46
changeStriedanie v tíme Španielsko: z ihriska odchádza Williams, prichádza Moro.
46
changeStriedanie v tíme Španielsko: z ihriska odchádza Rodri, prichádza Nino.
46
Začal sa druhý polčas.
Po prvom polčase naši futbaloví reprezentanti do 21 rokov dokonca živia nádej na víťazstvo proti Španielsku, keď jediný gól v Seville strelil Bernát. Potom prišlo množstvo veľkých šancí na domácej strane, ale ubránili sme sa aj s kusiskom šťastia a do druhého polčasu ideme v najlepšej možnej pozícii, pričom pred zápasom asi veľmi málo slovenských fanúšikov dúfalo v podobný vývoj. Druhý polčas sa začína približne o 21:50.
45+3
Prvý polčas sa skončil.
45+3
Signál Španielom vôbec nevyšiel a s jemným centrom si bez problémov poradil Krajčírik.
45+2
Pokorný celkom zbytočne fauloval Turrientesa v čase, keď sme už mohli prečkať prvý polčas bez ujmy, ale takto je tu ešte šanca zo štandartnej situácie.
45+1
Potrebujeme prežiť ešte dve minúty nadstaveného času, ale v tejto chvíli je to naozaj peklo pre našich mladých reprezentantov a odovzdávajú na ihrisku doslova všetko.
45
importantTlak domácich vrcholí a jedna šanca strieda druhú, ale ani Rodriho finálna prihrávka Williamsa nenašla a odvrátili sme na roh.
43
importantDomáci naďalej útočia prevažne po ľavej strane, odkiaľ Miranda posiela nebezpečné centre a Ruiz z poslednej akcie mohol vyrovnať, ale jeho tečovaná strela letela vedľa ľavej tyče.
42
yellowCardŽltú kartu dostáva Bernát (Slovensko).
41
yellowCardŽltú kartu dostáva Vencedor (Španielsko).
40
importantĎalšiu veľkú príležitosť spálil Sergio Gomez, ktorý si perfektne prebral prihrávku Mirandu a po otočke sa ešte viac priblížil k našej bráne, ale našťastie vystrelil nad brvno.
39
Toto už vyzerá dosť nebezpečne v našom pokutovom území, ale dokázali sme odkopnúť strieľaný center Mirandu.
38
Konečne sme aspoň na chvíľu získali loptu a dokonca pri nej ešte zostaneme po faule na strelca gólu Bernáta.
37
yellowCardŽltú kartu dostáva Guillamon (Španielsko).
36
importantVýborný zákrok predviedol Mesík, ktorý zakročil v hodine dvanástej pred Williamsom, pretože inak by už domáci útočník mohol zakončovať do voľnej časti brány po prudkej prihrávke Sergia Gomeza.
34
Dlhšie sa hrá na polovici ihriska, čo nám môže trochu vyhovovať, ale stále nedokážeme získať loptu pre seba.
33
Španieli sú si vedomí, že stále majú veľa času na obrat, preto sa snažia hlavne držať loptu a len pomaly postupovať smerom vpred.
32
Ďalší rohový kop Španielska priniesol hlavičku Francesa vysoko nad našu bránu, preto držíme vedenie nad veľkým favoritom po viac ako polhodine hry.
30
Španieli skúšajú našu obranu prekonať centrovanými loptami, ale ani hlavička Ruiza nebola vydarená, preto neznamenala hrozbu pre Krajčírika.
29
Žiaľ nedokázali sme dlhšie udržať loptu na kopačkách a opäť sa musíme brániť postupnému útoku domácich.
28
Williams teraz priletel do šestnástky a chcel zasiahnuť center Gomeza, ale jeho zakončenie bolo našťastie veľmi slabé a Krajčírik loptu chytil.
27
yellowCardŽltú kartu dostáva Lavrinčík (Slovensko).
25
Guillamon posunul na Sergia Gomeza, ktorý si loptu naviedol na stred a vystrelil spoza šestnástky vedľa ľavej žrde Krajčírikovej brány.
20
goalSlovensko dalo gól!
No tak to je doslova neskutočné, pretože otvárame skóre zásluhou JÁNA BERNÁTA, ktorý presne zakončil po prihrávke Goljana a Španieli sú v šoku, pretože si inkasovať prvý gól za doterajší priebeh určite nezaslúžili! Asistencia: Goljan
15
Po štvrťhodine je tak stav v Seville bezgólový, aj keď sú Španieli v úvode aktívnejší, ale Krajčírik do tejto chvíle nemusel zasahovať ani raz.
13
Španieli zahrávali už dva rohové kopy, ale prežili sme ich bez ujmy a ďalšia strela krajného obrancu Mirandu neletela do priestoru brány.
8
O prvú strelu v zápase sa postaral Ruiz, ale naša obrana ju dokázala zblokovať a Krajčírik si tak ešte nemusel pripísať zákrok.
5
Po úvodných minútach hry sú domáci lepším mužstvom a musíme sa brániť aj kvôli faulom Bernáta či Goljana.
1
Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

Španielsko: Agirrezabala – V. Gomez, Frances, Guillamon(C), Miranda, Rodri, Vencedor, Turrientes, Williams, Ruiz, S. Gomez
Náhradníci: Campos, Carreira, Garcia, Gutierrez, Chuste, Melamed, Moro, Nico, Nino

Slovensko: Krajčírik – Kováčik, Kóša, Nemčík, Mesík, Lavrinčík, Pokorný(C), Bernát, Kaprálik, Kadák, Goljan
Náhradníci: Belko, Galčík, Kmeť, Lichý, Malý, Šula, Šviderský, Trusa, Vojtko

Rozhodca: Clancy K.(SCO).
Vitajte pri sledovaní online prenosu z tretieho vystúpenia slovenských futbalových reprezentantov do 21 rokov v kvalifikácii o postup na Majstrovstvá Európy. Po víťazstve 3:1 s Litvou prišlo zaváhanie a prehra 0:1 v Severnom Írsku, ktorá odsunula "sokolíkov" až na priebežné predposledné piate miesto skupiny C. Dnes čaká mladých slovenských reprezentantov v Seville veľmi náročná úloha, pretože ich súperom bude semifinalista uplynulého európskeho šampionátu v tejto vekovej kategórii, ktorý je zatiaľ jednoznačným lídrom našej skupiny a jasným favoritom na priamy postup z prvého miesta. Španieli odohrali tiež dva zápasy, v ktorých nemali najmenší problém a po víťazstvách nad Ruskom a Litvou sú so skóre 6:1 na čele skupiny.

Slovenskí futbalisti sa so Španielskom v tejto kategórii stretli už štyrikrát a vždy sme odišli ako porazení. Preto aj dnes sme jasným outsiderom a čo i len bod z tohto zápasu by bol veľkým úspechom. Potrebujeme čo najlepšie zareagovať na zbytočnú stratu so Severným Írskom a neexistuje asi väčšia výzva ako obrať o body Španielov, ktorí ešte k tomu majú výhodu domáceho prostredia.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.

Tabuľka

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Kvalifikácia ME vo futbale 2023: Mladíci Slováci nestačili na favorita