Southgate hľadá spôsob, ako sa posťažovať na rozhodcov

SITA|13. mar 2008 o 10:40

BIRMINGHAM 13. marca (SITA, AFP) - Tréner futbalistov FC Middlesbrough Gareth Southgate cíti po stredajšom remízovom zápase dohrávaného 29. kola najvyššej anglickej súťaže s Aston Villou (1:1) krivdu ...

BIRMINGHAM 13. marca (SITA, AFP) - Tréner futbalistov FC Middlesbrough Gareth Southgate cíti po stredajšom remízovom zápase dohrávaného 29. kola najvyššej anglickej súťaže s Aston Villou (1:1) krivdu zo strany arbitrov a hodlá sa obrátiť so sťažnosťou na šéfa rozhodcovskej komisie Keitha Hacketta. Southgata nahnevala situácia zo 74. min, keď Steve Bennet nariadil prísnu penaltu po ruke Luka Younga, z ktorej rezultoval vyrovnávajúci gól Garetha Barryho. "Boro" nemajú s podobnými pokusmi o dosiahnutie spravodlivosti dobré skúsenosti, keď sa odvolali voči trojzápasovému dištancu pre Jeremieho Aliadiera, dosiahli opak - disciplinárna komisia konštatovala, že podnet bol neopodstatnený a vinník si odpykal o jeden zápas navyše. "Zostávame verní politike nekomentovania výkonu rozhodcov, ale začínam sa pýtať, čo z toho máme. Mám z toho rozpačitý pocit, keď sekáme dobrotu, a osoh žiaden. Musíme nájsť správne cesty, ako našu nespokojnosť tlmočiť," povedal po zápase na Villa Parku Southgate.

O sporný moment sa v zápase postarali menovci Ashley a Luke Youngovci. Prvý z nich za stavu 1:0 pre hostí vyslal strelu na bránku Schwarzera, tá však skončila v šestnástke na lakti obrancu hostí a Bennet nekompromisne ukázal na biely bod. Middlesbrough potrebuje body ako soľ, nachádza sa síce na 12. mieste tabuľky, ale iba s päťbodovým náskokom na osemnásty Bolton, prvý tím pod čiarou zostupu. Navyše ho čaká v nasledujúcich štyroch zápasoch konfrontácia s absolútnou špičkou Premier League, postupne si zmeria sily s Arsenalom, Chelsea a Manchestrom United.


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Southgate hľadá spôsob, ako sa posťažovať na rozhodcov