Som neuveriteľne sklamaný, vraví Rodgers po konci v Liverpoole

Brendan Rodgers pôsobil v Liverpoole tri a pol roka.
Brendan Rodgers pôsobil v Liverpoole tri a pol roka. (Autor: SITA/AP)
TASR|5. okt 2015 o 21:21

Bolo pre mňa cťou a privilégiom viesť jeden z najväčších klubov na svete, vyhlásil Brendan Rodgers. Liverpool viedol tri a pol roka.

LIVERPOOL. Tréner Brendan Rodgers vyjadril obrovské sklamanie zo svojho predčasného konca na lavičke anglického futbalového klubu FC Liverpool. Vedenie ho prepustilo v nedeľu - iba niekoľko hodín po remíze 1:1 v derby na ihrisku Evertonu.

"Samozrejme, som neuveriteľne sklamaný, že musím odísť z FC Liverpool," vyhlásil. Na Anfielde pôsobil tri a pol roka.

"Bolo pre mňa cťou a privilégiom viesť jeden z najväčších klubov na svete. Každý deň som tvrdo pracoval, aby som čo najlepšie reprezentoval tento klub, postupne rozvíjal tím i hráčov, na ktorých môžu byť fanúšikovia hrdí," citovala trénera agentúra Reuters.

Pod vedením Rodgersa Liverpoolu v roku 2014 iba tesne unikol majstrovský titul. V samom závere sezóny mu ho tesne uchmatol Manchester City.

brendan2_res.jpg

V tejto sezóne sa Rodgersovi s Liverpoolom nedarilo. FOTO - TASR/AP.

Štyridsaťdvaročný kouč počas svojho pôsobenia napokon nezískal s klubom ani jednu trofej. Nepočítajúc súčasného kouča Anglicka Roya Hodgsona, ktorý viedol FC iba pol roka, sa naposledy také niečo prihodilo Philovi Taylorovi v polovici päťdesiatych rokov minulého storočia.

Úvod prebiehajúcej sezóny sa Liverpoolu nevydaril. Po ôsmom kole mu patrí v tabuľke Premier League až desiate miesto - bod za mestským rivalom Evertonom.

Rodgers skončil po remíze na ihrisku Evertonu.

"S mužstvom sme počas môjho pôsobenia zažili niekoľko pamätných chvíľ. Rád by som sa poďakoval celému tímu za tvrdú prácu a zodpovedný prístup," vyhlásil Rodgers.

"Súčasný káder je vo fáze obmeny, ale je v ňom veľa talentovaných hráčov a ako tím držia pokope. Očakávam, že v najbližších týždňoch budú ďalej rásť. Želám môjmu nástupcovi veľa šťastia vo zvyšnom priebehu sezóny."

Vedenie slávneho klubu sa už obzerá po náhrade. V pondelok kontaktovalo zástupcov Jürgena Kloppa a Carla Ancelottiho. Obaja renomovaní tréneri sú momentálne bez angažmánov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Som neuveriteľne sklamaný, vraví Rodgers po konci v Liverpoole