Som iba jedným z kádra Realu, tvrdí C. Ronaldo

SITA|18. júl 2009 o 16:41

Portugalský futbalový krídelník Cristiano Ronaldo, ktorý sa prestupom z Manchestru United do Realu Madrid stal najdrahším hráčom histórie, vyhlásil, že "som iba jedným ...

MAYNOOTH. Portugalský futbalový krídelník Cristiano Ronaldo, ktorý sa prestupom z Manchestru United do Realu Madrid stal najdrahším hráčom histórie, vyhlásil, že "som iba jedným hráčom, ktorý prišiel Realu pomôcť získať trofeje."

Podľa vlastných slov sa necíti ako samospasiteľ tímu. "Som v rovnakej pozícii ako ostatní, nie lepší a ani horší," nechal sa počuť 24-ročný loptový virtuóz z Funchalu.

Najlepší futbalista sveta podľa FIFA za rok 2008 si zároveň pochvaľoval vynikajúcu atmosféru v kádri španielskeho kráľovského veľkoklubu.

"Všetci ma úprimne privítali, cítim sa v Reale veľmi šťastný a som vďačný za pomoc a podporu, ktorej sa mi dostalo," povedal hráč, za ktorého "biely balet" neváhal zaplatiť 80 miliónov libier. Odchovanec Sportingu Lisabon podľa vlastných slov ešte nikdy netrénoval tak tvrdo ako práve v drese madridského klubu, kouč Manuel Pellegrini totiž svojim zverencom naordinoval trojfázové tréningy denne. Cristiano Ronaldo dodal, že zatiaľ netuší, kedy sa uskutoční jeho zápasová premiéra v novom drese.

"Trénujem tu zatiaľ iba týždeň, no v Manchestri som nikdy nemusel zaberať trikrát do dňa. Cítim sa dobre, pretože cvičenia majú svoju kvalitu. Sú náročné po fyzickej stránke, ale aj na prácu s loptou," poznamenal Ronaldo, ktorý sa vyjadril aj na margo kvality hráčskeho kádra. "Hráči sú tu iní ako v Manchestri, ale sú rovnako kvalitní. Táto sezóna bude pre nás veľmi dôležitá. Madrid minul veľké množstvo peňazí na to, aby dosiahol víťazstvo v lige. Musíme dosiahnuť nejaké úspechy," dodal hviezdy krídelník "bieleho baletu".

Nachádzate sa tu:
Domov