Som hodný 94 miliónov eur, tvrdí Ronaldo

SITA|4. júl 2009 o 15:35

Portugalský útočník Cristiano Ronaldo si myslí, že čiastka, za ktorú ho kúpil španielsky futbalový klub Real Madrid od Manchestru United je primeraná.

MADRID. Majoritná časť futbalového sveta síce krúti hlavou nad lukratívnym prestupom Cristiana Ronalda z Manchestru United do RealuMadrid, samotný hráč však označil sumu 94 miliónov eur za "férovú sumu." Portugalského útočníka s kvalitnou kopacou technikou a najdrahšieho futbalistu planéty čaká v pondelok oficiálne predstavenie pred fanúšikmi bieleho baletu.

"Myslím si, že prestupová suma je spravodlivá. Ak sa Manchester United a Real Madrid dohodli na takej čiastke, potom k tomu niet čo dodať. Som pripravený dokázať, že peniaze, ktoré za mňa zaplatili, boli správnou investíciou," cituje 24-ročného rodáka z Funchalu na ostrove Madeira britský gigant BBC.

Real Madrid je hlavným aktérom pri viacerých z TOP 10 najdrahších futbalových transferov v histórii. V roku 2001 podpísali za vtedy rekordnú čiastku 71,6 milióna eur francúzskeho kreatívneho stredopoliara Zinedine Zidana, ktorý prestúpil z Juventusu Turín. V júni tohto roku zaujal 'biely balet" aj prestupom Brazílčana Kaku z AC Miláno za 65 miliónov eur.

"Tí najlepší hráči z najlepších stoja veľké množstvo peňazí. Ak ich chcete v klube, musíte ich zaplatiť. Ja som šťastný, že som momentálne najdrahším futbalistom na svete," poznamenal Cristiano Ronaldo a dodal: "Real Madrid zaplatili za mňa veľa peňazí, pretože ma chceli do mužstva, takže si to dobre premysleli. Zvykol som si už dlhší čas hrať pod tlakom, takže zostávam pokojný. Keď však vybehnem na trávnik, tak nad prestupovou čiastkou už nebudem premýšľať. Takže to na mňa negatívne nevplýva."

Na druhej strane však Ronaldo pripustil, že po veľkom "haló- prestupe" budú od neho ešte väčšie očakávania, aké musel naplniť na Old Trafforde. "Veľmi dobre si uvedomujem, že sa očakáva moje úspešné pôsobenie v klube. Dokonca budeme ešte pod väčším tlakom ako za posledné roky v Manchestri United. Ale pre mňa to znamená novú výzvu, ktorá mi pomáha byť najlepším futbalistom," uzavrel Ronaldo.

Nachádzate sa tu:
Domov