Záverečný frejm trval 66 minút. Drámu rozhodla až predposledná guľa

Judd Trump (vľavo) a Neil Robertson vo finále UK Championship 2020.
Judd Trump (vľavo) a Neil Robertson vo finále UK Championship 2020. (Autor: wst.tv)

Hráči poriadne premýšľali nad každým strkom.

BRATISLAVA. Hviezdni hráči Judd Trump a Neil Robertson sa postarali o jeden z najdramatickejších finálových zápasov v histórii snookru.

Nedeľňajší duel o titul na UK Championship trval viac ako sedem hodín a skončil sa o druhej ráno. Po dráme sa nakoniec tešil Robertson, ktorý vyhral 10:9.

Austrálčan využil zaváhanie svetovej jednotky Trumpa na predposlednej ružovej guli a v poslednej chvíli otočil záverečný frejm, ktorý trval až 66 minút.

UK Championship patrí medzi tri najvýznamnejšie podujatia Triple Crown (ešte Masters a MS). Robertson si pripísal celkovo piaty triumf z turnajov Triple Crown a zinkasoval prémiu 200-tisíc libier.

Robertson zahral až po štyroch minútach

Zápas sa hral na dve časti a bol maximálne vyrovnaný. Ani jeden zo súperov sa nedostal do vedenia o dva body.

Obaja hráči boli veľmi opatrní a na strky si nechávali veľa času. Vyvrcholilo to najmä v poslednom frejme, v ktorom ani jeden z finalistov nechcel urobiť chybu.

Takmer každý strk trval minútu až dve, pričom Robertson si na jeden úder nechal dokonca štyri minúty. Nakoniec sa mu to vyplatilo.

Angličana zdolal vo finále po dvoch prehrách a získal prvý titul od februára. Na podujatí Triple Crown sa tešil po piatich rokoch.

Je len piatym hráčom v histórii, ktorý vyhral UK Championship minimálne trikrát. Trump zase ostáva pri jednom triumfe z roku 2012, celkovo vyhral turnaje Triple Crown trikrát (každé podujatie ovládol raz).

Prvý hráč sveta prišiel o výnimočnú víťaznú sériu, keď prehral až po štyroch týždňoch.

Trump: Bol som pod tlakom

„Bol by som zničený, keby som prehral. Neviem, ako by som spal niekoľko nocí,“ povedal tesne po triumfe Robertson, ktorému sa poriadne uľavilo. Podotkol, že jeho súper bol napriek ťažkej porážke milý.

„Obaja sme si v poslednom frejme niekoľkokrát mysleli, že ho vyhráme. Bol to boj, obaja sme odmietli prehrať. Nehrali sme najlepšie, ale niekedy je finále také zlé, až je dobré," pokračoval s úsmevom víťaz.

Vrátil sa aj k rozhodujúcemu momentu. „Na konci potopil Judd vynikajúcu zelenú a očakával som, že to ukončí. Nakoniec som dostal šancu,“ dodal Robertson, ktorý označil Trumpa za aktuálne najlepšieho hráča na svete.

Austrálčan priznal, že na víťazstvo po takej veľkej dráme určite nezabudne. Bola to veľká skúška vytrvalosti a zručnosti.

„Bola to impozantná bitka," povedal Trump. „Na konci som to chcel zahrať jednoducho, ale bol som pod tlakom a pokazil som to. Neil je úžasný hráč a výhru si skutočne zaslúžil. Dúfam, že sa z toho poučím,“ dodal.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Snooker»Záverečný frejm trval 66 minút. Drámu rozhodla až predposledná guľa