Slovenský pohár patrí už sedemnástykrát hádzanárom Prešova

(Autor: SITA)
TASR|3. mar 2013 o 13:07

V nedeľňajšom finále zdolali Prešovčania ŠKP Bratislava presvedčivo rozdielom 11 gólov 37:26.

PREŠOV. Hádzanári Tatrana Prešov sa stali víťazmi Slovenského pohára 2012/13. V nedeľňajšom finále na domácej palubovke zdolali ŠKP Bratislava presvedčivo rozdielom 11 gólov 37:26 (19:17).

Prešovčania v tejto súťaži triumfovali už 17-krát, z tohto sedemkrát po sebe.

Finále SP, muži:

ŠKP Bratislava - Tatran Prešov 26:37 (17:19)

ŠKP Bratislava: Pejko, Kováč - Pupík 4, Kysel, Mikes, Voletincs 5/1, Slaninka 8, Demovič 1, Kasagranda 1, Štepanovský 3, Kuchárik 4/2, Zechmeister

Tatran Prešov: Krupa, Verkič - Rábek, Marušák 1, Hrstka, Mich. Urban 2, Krok, Kristopans 6, Radčenko, Tumidalský 2, T. Urban 5/2, Číp 2, Guzy 5, Pejovič 7, Antl 7/1, Petro

pok.hody: 4/3:4/3, vylúčení: 5:6, rozhodovali Cibere, Richvalský, 1187 divákov

((video))

Finálový zápas o Slovenský pohár mal solídnu úroveň o čo sa zaslúžili obaja súperi. Bratislavčania viedli iba dvakrát na začiatku stretnutia 1:0 a 4:3, v zostávajúcom priebehu si už budovali svoj náskok Prešovčania.

Napriek tomu po prvom polčase viedli len o dva góly 19:17 a až po zmene strán začali mať postupne navrch herne aj kondične. V poslednej desaťminútovke to už bola skôr exhibícia favorita, ktorý túto časť vyhral 8:2.

Róbert Barta (ŠKP): "Z Prešova odchádzame spokojní. Keď si niekto myslel, že už naše semifinálové víťazstvo z Považskou Bystricou je prekvapením, mýlil sa. Moje mužstvo má svoju kvalitu, ktorú ukázalo aj proti Prešovu. Škoda, že nám v druhom polčase dochádzali fyzické sily, mohli sme favorita viac potrápiť."

Roman Lamač (Prešov): "Splnili sme prvý z cieľov, ktorý máme v tejto sezóne. No cesta za týmto prvenstvom nebola ľahká. Policajti nám boli vo finále dôstojným súperom. Navyše niektorí naši hráči sa nedokázali vyburcovať k výkonu, aký som od nich očakával. Cez prestávku som preto v kabíne musel poriadne zvýšiť hlas a to nakoniec pomohlo."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Slovenský pohár patrí už sedemnástykrát hádzanárom Prešova