Záverečná nominácia na MS ešte nie je známa, štyria hráči skončili

Brankár Dominik Riečický v reprezentačnom drese Slovenska.
Brankár Dominik Riečický v reprezentačnom drese Slovenska. (Autor: TASR - Radovan Stoklasa)
Sportnet, TASR|7. máj 2022 o 20:10

V hre naďalej zostáva iba sedemnásťročný útočník.

BRATISLAVA. Po sobotňajšom triumfe na Kaufland Cupe oznámil generálny manažér slovenskej hokejovej reprezentácie a prezident SZĽH Miroslav Šatan ďalšie zmeny v predbežnej nominácii na MS v hokeji 2022.

Po poslednom prípravnom dueli z nej vypadli brankár Dominik Riečický, obranca Patrik Koch a dvojica útočníkov Marek Valach a Jozef Baláž. Až na Kocha, ktorý pôsobí v českých Vítkoviciach, tak ide o hráčov zo slovenskej extraligy.

Konečná nominácia na MS vo Fínsku bude známa v pondelok 9. mája.

Vedenie reprezentácie očakáva príchod brankára Adama Húsku, ktorý nahradí Riečického a vo Fínsku vytvorí trojicu s Patrikom Rybárom a Matejom Tomekom. "Letenku má vyriešenú, v utorok sa pripojí k tímu," povedal Šatan.

Otázniky visia nad obrancami Matejom Grmanom a Martinom Gernátom, ktorých čakajú vyšetrenia. Definitíva by mala padnúť v pondelok.

V tíme pokračuje aj 17-ročný útočník Adam Sýkora, ktorý má za sebou zatiaľ iba jeden zápas v A-mužstve. Svoj debut okorenil gólom do bránky Nórska.

"Zaujal nielen výkonom v tom zápase, ale aj v extralige. Je to ďalší mladý, nádejný hráč, ktorému sme sa rozhodli dať šancu," povedal Šatan a dodal:

"Je pravdepodobné, že s nami pocestuje na MS, no zrejme bude v úlohe čakateľa. Závisieť to bude aj od toho, či ešte prídu nejakí hráči zo zámoria."

Reprezentační tréneri počítajú aj s útočníkom Milošom Romanom a obrancom Adamom Jánošíkom, ktorí na Kaufland Cupe nehrali.

Do stavby slovenského kádra pre MS ešte môže zasiahnuť vývoj zápasov NHL. V hre sú obrancovia Erik Černák a Martin Fehérváry, ktorých Tampa Bay, resp. Washington v súčasnosti bojujú v prvom kole play off.

"Pokiaľ hrajú play off, tak ich nebudeme vyrušovať. Nie je to profesionálne a ani dovolené. Keď im play off nevyjde, tak ich budeme kontaktovať.

Jedno alebo dve miesta budú spočiatku otvorené. Počkáme pár dní, možno 2-3 zápasy, kým spravíme definitívne rozhodnutie v tomto smere," prezradil Šatan.

Slovenský tím sa na šampionáte predstaví v helsinskej základnej A-skupine, v ktorej postupne vyzve reprezentantov Francúzska, Nemecka, Kanady, Švajčiarska, Kazachstanu, Talianska a napokon aj Dánska.

Aktuálny menoslov hráčov na MS 2022:

Brankári: Patrik Rybár, Matej Tomek, Adam Húska,

Obrancovia: Martin Bučko, Peter Čerešňák, Daniel Gachulinec, Martin Gernát, Mário Grman, Michal Ivan, Adam Jánošík, Šimon Nemec, Mislav Rosandič

Útočníci: Adrián Holešinský, Andrej Kollár, Michal Krištof, Róbert Lantoši, Adam Liška, Mário Lunter, Jakub Minárik, Kristián Pospíšil, Pavol Regenda, Miloš Roman, Juraj Slafkovský, Adam Sýkora, Samuel Takáč, Alex Tamáši, Tomáš Tatar

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2022»Záverečná nominácia na MS ešte nie je známa, štyria hráči skončili