Kentoš nerobí pohreby po prehrách, ale nechce ani oslavovať výhru 4:0

Matej Trusa (Slovensko) a Christian Grima (Malta).
Matej Trusa (Slovensko) a Christian Grima (Malta). (Autor: TASR)
SITA|13. okt 2021 o 12:04

Trusa je vďačný za hetrik.

BRATISLAVA. Po smolnom závere súboja v Španielsku si slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov napravili chuť v kvalifikácii ME 2023 doma proti Malte.

Zatiaľ čo v piatok v Seville prišli o body v záverečnej desaťminútovke po dvoch góloch domácich z pokutových kopov, v utorok v Nitre už po prvom polčase viedli nad Malťanmi 2:0.

A po zmene strán pridali ďalšie dva góly. Až trikrát sa z presného zásahu tešil Matej Trusa.

Dvadsaťročný útočník Michaloviec otvoril skóre v 23. min krížnou strelou k vzdialenejšej žrdi, v 64. min v páde po centri z ľavej strany zvýšil už na 3:0 a svoj výborný výkon korunoval v 81. min premeneným pokutovým kopom.

"Som rád, že po predchádzajúcich dvoch zápasoch, keď sme nezískali body, sme sa dokázali naladiť na víťaznú mentalitu. Môj hetrik bol už len bonus.

Som vďačný spoluhráčom, že mi pripravili šance a ďakujem im za tie góly," zhodnotil Matej Trusa vo videu na webe Slovenského futbalového zväzu.

Na adresu súpera zo stredomorského ostrova, ktorý kvalitou patrí do nižších poschodí európskeho futbalu, doplnil: "Zápasy proti slabším súperom by sa mali zvládať, ale nie je to ľahké. Dnes už každý vie hrať futbal, aj Malta. V Španielsku nám to ušlo o chlp, zaslúžili sme si tam získať aspoň bod. Som rád, že teraz prišli tri."

Tréner Jaroslav Kentoš sa pred zápasom trochu obával, či jeho zverenci dokážu rozbiť hlboký obranný val Malťanov. Podarilo sa im to relatívne rýchlo, keďže v 36. min po hlavičke Jakuba Kadáka viedli už 2:0.

"Cítil som zodpovednosť aj nervozitu, som rád, že sme to dokázali. Hráči nadviazali na výkon v Španielsku, ale prehnane ich nebudem chváliť. Ja nerobím pohreby po prehrách, ale ani neoslavujem 4:0.

Snažím sa byť stále náročný na to, čo má kto robiť na ihrisku. To je kľúčové, akú hru predvádzame. Pre týchto chlapcov je to z hľadiska ich budúcnosti veľmi dôležité," doplnil Kentoš na webe futbalsfz.sk.

Mladí Slováci v tabuľke C-skupiny poskočili na tretie miesto so 6 bodmi zo štyroch zápasov. Na čele sú zatiaľ stopercentní Španieli, ktorí vyhrali doma nad Severnými Írmi 3:0. V ďalšom zápase tejto skupiny Rusi zvíťazili v Litve 3:0.

Najbližšie sa slovenskí futbalisti predstavia v Rusku, hrať sa bude 12. novembra v Chimki. V rovnaký deň odohrajú aj duely: Malta - Španielsko a Severné Írsko - Litva.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Kentoš nerobí pohreby po prehrách, ale nechce ani oslavovať výhru 4:0