Mladí Slováci pohodlne zdolali outsidera, Trusovi napokon uznali hetrik

Christian Gauci (Malta) a Matej Trusa (Slovensko).
Christian Gauci (Malta) a Matej Trusa (Slovensko). (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|12. okt 2021 o 18:23 (aktualizované 12. okt 2021 o 23:23)

Mladý Michalovčan bol hrdinom zápasu.

Kvalifikácia ME vo futbale do 21 rokov 2023

Slovensko - Malta 4:0 (2:0)

Góly: 23., 64. a 81. Trusa (druhý z 11 m), 36. Kadák

ŽK: Goljan - A. Vella

Rozhodovali: Hamiti – Avdo, Shkreta (všetci Alb.).

Slovensko: Krajčírik – Kováčik, Kóša, Nemčík, Mesík – Kadák (60. Nebyla), Pokorný (78. Šviderský), Bernát (67. Lichý) – Kaprálik (67. Goljan), Trusa, Galčík (78. Kmeť)

Malta: Al-Tumi – Ellul, Gauci (84. L. Vella), Lonardelli – Mohnani, Grima, Attard (85. Bradshaw), A. Vella – Sciberras (72. Sixsmith), Satariano – Engerer (57. Veselji)

NITRA. Slovenská futbalová reprezentácia do 21 rokov zvíťazila v zápase 3. skupiny kvalifikácie ME do 21 rokov 2023 nad Maltou presvedčivo 4:0.

O tri góly sa postaral mladý útočník fortunaligových Michaloviec Matej Trusa, Európska futbalová únia (UEFA) v oficiálnom zápise uznala aj pôvodne vlastný gól v 64. minúte. Štvrtý gól pridal kapitán AS Trenčín Jakub Kadák.

Mladí Slováci vyhrali druhý zo štyroch kvalifikačných duelov, pred štyrmi dňami tesne podľahli rovesníkom zo Španielska. Najbližšie sa predstavia 12. novembra v Rusku.

V tabuľke patrí Slovákom tretia priečka, Malťania sú poslední. Na čele tabuľky je dvanásťbodové Španielsko.

Priebeh zápasu Slovensko - Malta

I. polčas:

Malta pod Zoborom od úvodného výkopu ťahala za kratší koniec. Domáci predvádzali jednu akciu za druhou, skúšali to po oboch krídlach a viackrát sa dostali až do zakončenia vnútri šestnástky, prvé pokusy však nemierili do priestoru troch žrdí.

Mladí Slováci napriek tomu nepoľavili v úsilí prelomiť bezgólový stav a podarilo sa im to v 23. minúte. Streleckej kliatby ich zbavil Trusa, ku ktorému prešla lopta cez jedného z hosťujúcich obrancov a krížnou strelou z rohu päťky prepálil Al-Tumiho v maltskej bránke.

O trinásť minút neskôr domáci zdvojnásobili svoj náskok, Kadák si nabehol na center z pravej strany do pokutového územia a presnou hlavičkou usmernil loptu do siete.

II. polčas:

Slovensko si v prvom polčase vypracovalo zaslúžené vedenie a v hernej dominancii pokračovalo aj v druhom dejstve.

Po vyše hodine hry sa dočkali aj tretej gólovej odmeny, Galčík odcentroval zľava a po súboji Trusu s hosťujúcim Lonardellim doputovala lopta do bránky. Pôvodne bol gól na 3:0 označený za vlastný, ale UEFA ho v oficiálnom zápise pripísala Trusovi. 

Domáci už viedli rozdielom triedy a v zostávajúcom priebehu mohli hrať uvoľnene, bez obáv o výsledok. Ten navyše stihli prikrášliť, striedajúci Lichý trafil konštrukciu bránky, no v 81. minúte vybojoval Mesík jedenástku po faule Mohnaniho.

Nariadený pokutový kop premenil Trusa a pridal svoj druhý zásah v zápase, ktorým spečatil rezultát na 4:0.

Ďalšie zápasy v skupine:


Litva - Rusko 0:3 (0:0)

/Alytus/

Góly: 65. a 71. Ťukavin, 68. Uzela (vlastný)

Španielsko - Severné Írsko 3:0 (2:0)

/Sevilla/

Góly: 26. a 32. S. Gomez (prvý z 11 m), 56. Ruiz

Tabuľka

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Mladí Slováci pohodlne zdolali outsidera, Trusovi napokon uznali hetrik