26.07.2024 09:00
Deň 0
Minúta po minúte

FOTO: Párty na lodi. Slovenská výprava si otvárací ceremoniál užila

Slovenská výprava počas otváracieho ceremoniálu OH 2024
Fotogaléria (7)
Slovenská výprava počas otváracieho ceremoniálu OH 2024 (Autor: REUTERS)
Sportnet, TASR|26. júl 2024 o 21:55

Vlajku niesli vodnoslalomári Zuzana Paňková a Jakub Grigar.

PARÍŽ. Olympijské hry v Paríži sa oficiálne začali otváracím ceremoniálom.

Defilé športovcov tradične odštartovala výprava Grécka ako krajina, ktorá dala svetu olympijské hry.

Ako 169. v poradí sa predstavila slovenská výprava, ktorá bola na jednej lodi so športovcami zo Slovinska a Somálska.

Fotogaléria: Slovenská výprava počas otváracieho ceremoniálu na OH v Paríži 2024

Slovenskú vlajku držali vodní slalomári Jakub Grigar a Zuzana Paňková. Tá sa stala najmladšou slovenskou vlajkonosičkou v ére samostatnosti, debutantka na olympijskej divokej vode poniesla zástavu štyri mesiace pred dovŕšením 20. narodenín.

Zážitok jej nepokazil ani vytrvalý dážď. "Napriek tomu, že sme boli úplne mokrí, som si to nesmierne užívala. Keď sme videli slovenskú vlajku, nás to nabilo znovu energiou. Bol to neskutočný pocit. Trochu sme mokrí, ale sme na to zvyknutí. My sme mokrí každý deň," povedala Paňková.

Grigar štartuje v Paríži už na svojich tretích olympijských hrách, v Riu de Janeiro 2016 skončil v K1 na 5. mieste, v Tokiu 2020 bol strieborný.

"Na jednej strane to bolo náročné, lebo predsa len ten dážď to naše mávanie zosilnel, ale je to naozaj veľká česť a radosť. Myslím si, že sme si to veľmi užili. Neľutujem, že som sem išiel, dúfam, že sa nám podarí dostať sa čím skôr na olympijskú dedinu, aby sme sa čím skôr prezliekli a nedajbože neochoreli.

Snažil som sa zostať bez pršiplášťa, povedali nám, že tí, čo nesú vlajku, musia zostať pekní. Nebol to veľký problém, veď väčšinu života strávime vo vode. Niesť na olympijských hrách národnú vlajku je vždy veľká pocta," vyznal sa Grigar.

Otvárací ceremoniál v Paríži sľubuje nevšedný zážitok.
Titanilla Bődpi 08:0022
Ceremoniál, aký ešte svet nevidel. Návrat speváčky či futbalový majster sveta s ohňomParíž čaká výnimočný večer na Seine.
Titanilla Bődpi 08:0022
Oheň pre Paríž zapálli v Olympii.
Nikola Baďovápi 13:402
Vrátia poctu zimným športovcom? V Albertville zapálil olympijský oheň futbalistaFrancúzi chcú ukázať svoju veľkoleposť.
Nikola Baďovápi 13:402
Hráči amerického basketbalového tímu na OH 1992 v Barcelone zľava Larry Bird, Scottie Pippen, Michael Jordan a Clyde Drexler po víťaznom finále. rozhovor
pi 14:00
Tréner Naglič: Američania dostali od Európanov zopár faciek, v Paríži budú dominovaťTréner Slovákov spomína na OH 1992 v Barcelone.
pi 14:00
Dážď na rieke Seina v Paríži
pi 15:001
Meteorológovia hovoria o katastrofe. Otvárací ceremoniál poznačí masívny dážďV Paríži sa očakávajú silné zrážky zodpovedajúce 15-dňovému dažďu.
pi 15:001
Ilustračná fotografia.
pi 17:05
Odhalili ho pár hodín pred ceremoniálom. Paríž má prvého dopingového hriešnikaPozitívny test mal iránsky džudista.
pi 17:05
Olympijské kruhy pred parížskou radnicou.Kto bude kráľ šprintu a ako budú páliť Slovenky? Pozrite si tucet očakávaní OH v ParížiHry v Paríži slávnostne otvoria v piatok.
Marián Kovačócy.
pi 12:20
Kovačócyho čakajú tretie hry. Vrchol sezóny. Urobím maximum, hovoríO konkrétnych cieľoch v Paríži hovoriť nechcel.
pi 12:20
Jasmine Paoliniová.
pi 12:07
Finalistka Roland Garros má na OH v Paríži jediný cieľ. Chce selfie s NadalomKeďže Jannik Sinner sa pre chorobu odhlásil z olympiády v Paríži, Jasmine Paoliniová bude najväčšou talianskou nádejou v tenise.
pi 12:07
Vodní slalomári, zľava Matej Beňuš, Eliška Mintálová, Zuzana Paňková a Jakub Grigar pred OH 2024.
pi 10:05
VIDEO: Slováci sa predstavia na OH v štýlovej kolekcii, prevláda modrá a červenáInšpiráciou pre oblečenie bol historický región Čataj.
pi 10:05
Bev Prestamnová.
pi 08:001
Ženský tím Kanady sa rozpadá. Po incidente s dronom opustila reprezentáciu aj hlavná trénerkaČlen kanadskej futbalovej reprezentácie žien sledoval tréning Nového Zélandu pomocou dronu.
pi 08:001
Rafael Nadal.
pi 07:08
Nadal pociťoval počas tréningu bolesti. Jeho štart v Paríži je otázny, tvrdí trénerŠpanielsky tenista by sa mal na OH predstaviť vo dvojhre i vo štvorhre po boku svojho krajana Carlosa Alcaraza.
pi 07:08
Solbjork Minke Andersonová.
pi 07:49
Dánsku cyklistku zrazilo auto, sen o olympijských hrách sa jej rozplynulNamiesto Andersonovej bola do Paríža povolaná dánska šampiónka v cestných pretekoch Rebecca Koernerová.
pi 07:49
Nachádzate sa tu:
Domov»Olympiáda Paríž 2024»FOTO: Párty na lodi. Slovenská výprava si otvárací ceremoniál užila