USA na MS v hokeji 2024
USA
MS v hokeji 2024
13.05.2024, Skupina B
4 - 5
0:2, 1:2, 3:0, 0:1
Po predĺžení
Slovensko na MS v hokeji 2024
Slovensko

Vedel, že rozhodol, no najskôr sa tešil sám. Dáme si aj pivečko, hovorí Kelemen

Miloš Kelemen strieľa víťazný gól v predĺžení zápasu Slovensko - USA na MS v hokeji 2024.
Fotogaléria (86)
Miloš Kelemen strieľa víťazný gól v predĺžení zápasu Slovensko - USA na MS v hokeji 2024. (Autor: TASR)
Miroslav Kováčik|13. máj 2024 o 19:30

Reakcie hráčov po zápase Slovensko - USA v skupine B na MS v hokeji 2024.

OSTRAVA. Slovenskí hokejisti sa na svetovom šampionáte v Ostrave postarali o prekvapenie, keď v pondelňajšom zápase zdolali USA 5:4 po predĺžení.

Hoci zverenci Craiga Ramsayho neudržali náskok 4:1, ktorý si vybudovali po 40 minútach, o ich víťazstve rozhodol svojím druhým gólom Miloš Kelemen.

Pre Slovensko je to druhé víťazstvo na turnaji, vďaka ktorému poskočilo v tabuľke B-skupiny na druhé miesto. Najbližšie ho čaká v stredu večer Poľsko.

VIDEO: Zostrih zápasu USA - Slovensko na MS v hokeji 2024

Pozrite si reakcie po zápase Slovensko - USA pre TV JOJ a ČT Sport.

Šimon Nemec, obranca Slovenska: Bol to výborný zápas, v ktorom sme ukázali charakter. V tretej tretine to nebolo ideálne, dostali sme na 4:4, ale zvrátili sme to a dva body sú super. Američania mali veľký tlak, zbytočne sme sa stiahli.

Ukázali sme však, že sme dobrí hráči a v predĺžení sme nakoniec vyhrali. Po druhej tretine možno hovoríte o stratenom bode, pred zápasom by sme hovorili o dvoch získaných. Nech ti to každý vyhodnotí sám.

Fotogaléria zo zápasu Slovensko - USA na MS v hokeji 2024 (skupina B)

Miloš Kelemen, autor víťazného gólu: Myslím si, že už Šimonova strela mala gólové parametre, ja som sa snažil vytvoriť mu priestor. Potom odviedol "Pospec" dobrú prácu, dal to znova na Šimona a našťastie sa mi to podarilo tečovať.

Ja som cítil, že som to tečoval, išiel som sa tešiť do rohu, ale všetci išli na druhú stranu. Obzrel som sa za seba a všetci boli preč. Dva body s Amerikou sú super. Diváci nás hnali celý zápas, aj vtedy, keď USA vyrovnali. Aj im patrí veľká vďaka. Myslím si, že dnes si dáme aj po jednom pivečku.

Libor Hudáček, útočník Slovenska: Vyhrávali sme, dotiahli to naspäť, ale ukázali sme silu, energiu a víťaznú mentalitu. Som rád. Nemyslím si, že budeme sklamaní. Urobili sme nejaké chyby, ale taký je hokej.

Oni majú veľkú silu, išli si za vyrovnaním a trošku sme to nevydržali. Keby sme možno nemali včera zápas, tak by sme to dnes zvládli už po 60 minútach. Škoda, "Trto" mal v závere tutovku, mohli sme mať tri body, ale nevadí. Berieme aj dva.

Tomáš Tatar, kapitán Slovenska: Infarktové stavy. Niektoré veci musíme zlepšiť. Za stavu 4:1 sa nám toto nemôže stať. Boli tam chyby, ktoré musíme napraviť. Keď vediete o tri góly, chcete tri body. Je to výhra, ktorú berieme s pokorou.

Je to veľká škola pre celé naše mužstvo. Musíme si z toho zobrať dôležité veci a dúfam, že naša hra sa bude zlepšovať. V závere sa stali chyby, ktoré nás stáli góly.

Možno sme sa trochu naľakali, ale takto sa hokej nehrá. Musíme hrať ten istý hokej a držať systém, keď chceme mať šancu uspieť a ísť ďaleko. Napriek tomu je to skvelá výhra a určite si ju užijeme. 

Pavol Regenda, útočník Slovenska: Vybehli sme na nich a nedali sme im veľa priestoru. Myslím si, že sme boli prvú a druhú tretinu boli lepší a nepúšťali sme ich do žiadnych situácií. Sú to však hráči z NHL z predných formácii.

Vyvinuli na nás tlak a dali nejaké góly. Som rád, že sme to nakoniec vybojovali a vyhrali v predĺžení. Samo nás niekoľkokrát v bránke podržal. Bohužiaľ, urobili sme nejaké osobné chyby a takýto hráči sa nemýlia. 

Mário Grman, obranca Slovenska: "Veľmi sa teším, že sme to zvládli, Mrzí ma tretia tretina, ja som tam zaváhal pri góle, ale teší ma, že sme vyhrali.

Mám zimomriavky z atmosféry, diváci boli náš ďalší hráč, bola to paráda. Američania boli nepríjemní, hrali dobre, tvrdo, ale som rád, že sme to ustáli."

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2024»Vedel, že rozhodol, no najskôr sa tešil sám. Dáme si aj pivečko, hovorí Kelemen