Kvalifikácia žien na ZOH 2022: Slovenské hokejistky nestačili na Švédky

Slovenské hokejistky.
Slovenské hokejistky. (Autor: TASR)
Sportnet|11. nov 2021 o 14:00 (aktualizované 11. nov 2021 o 22:00)

Sledovali ste s nami online prenos z hokejovej kvalifikácie žien na ZOH 2022: Slovensko - Švédsko.

LULEA. Slovenské hokejistky dnes začali kvalifikáciu na ZOH 2022. Ich prvými súperkami boli hokejistky domáceho Švédska. Zápas sa hral vo švédskom meste Lulea.

Slovenky proti favoritkám bojovali, ale nedokázali streliť gól a prehrali 0:3. Skomplikovali si tak cestu za postupom na ZOH.

Sledovali ste hokej s nami.

ONLINE PRENOS: Slovensko - Švédsko (LIVE z hokejovej kvalifikácie žien na ZOH 2022 dnes)

Kvalifikácia žien na ZOH  2021/2022
11.11.2021 o 19:00
Slovensko
0:3
(0:1, 0:0, 0:2)
59' minúta
Ukončený
Švédsko
Prehľad
Góly a asistencie: 20. Nordinová (Olssonová), 41. Wikner-Zienkiewiczová (Nylen-Perssonová), 49. Bouvengová.
Prenos
Švédske reprezentantky v domácom prostredí úspešne vstúpili do kvalifikácie na Zimné olympijské hry v Pekingu 2022 a so slovenskými reprezentantkami si poradili konečným skóre 3:0. Prvý gól sme inkasovali v závere prvej tretiny, keď sa presadila Nordinová, ale potom sme dlho držali Švédky na dištanc. Pravdepodobne rozhodujúci moment prišiel na začiatku tretej tretiny, keď kľúčový druhý gól zaznamenala Wikner-Zienkiewiczová a zlomila ním odpor slovenských hokejistiek. Bouvengová ešte pridala tretí gól v presilovej hre a vylepšila skóre, ktoré môže byť v konečnom zúčtovaní rozhodujúce. Slovenské hokejistky majú po tejto prehre pred sebou veľmi náročnú úlohu, pretože postup už určite nemajú vo svojich rukách. Napriek tomu však dnes predviedli bojovný výkon, mrzieť ich však môžu hlavne dve veľké nevyužité šance v druhej tretine, ktoré mohli úplne zmeniť priebeh zápasu. Ja vám ďakujem za pozornosť a teším sa na vás pri hokejových online prenosoch znova nabudúce!
Koniec zápasu.
58:30
Predposledná minúta zápasu je už v plnom prúde a obidve mužstvá sú si vedomé, že o výsledku je už v predstihu rozhodnuté, preto do výkonu nemusia dávať sto percent.
56:44
Zimková si pripísala zákrok proti strele Anderssonovej a dnes nás táto iba 18-ročná brankárka svojím výkonom určite potešila, pretože inak rozdiel v skóre mohol byť o dosť vyšší.
55:01
Vhadzuje sa v stredovom puku v čase, keď do konca zostáva iba päť minút a naše dievčatá sa v tretej tretine ani nepriblížili k príležitosti streliť prvý gól v tejto kvalifikácii.
53:24
Puk bol zašliapnutý pri našej striedačke a hra je prerušená, takže aj tieto situácie vyhovujú švédskym hokejistkám, ktoré s prehľadom kontrolujú priebežný stav.
52:15
Predsa len naše dievčatá vystrelili v tejto presilovke zásluhou Kubekovej, ale Grahnová si pripisuje ďalší úspešný zákrok, čím pomohla svojim spoluhráčkam.
50:40
Vylúčenie v tíme Švédsko (Murenová – 2 min., držanie).
48:26
goalŠvédsko dalo gól!
Zdá sa byť definitívne rozhodnuté, pretože švédske hokejistky pridávajú tretí gól v presilovej hre. Naše dievčatá zblokovali strelu od modrej čiary od Lundinovej, ale opäť sme mali menšiu smolu a puk sa poodrážal do priestoru ľavého kruhu na hokejku JOSEFIN BOUVENGOVEJ, ktorej strela už skončila v našej bráne! Bez asistencie
47:20
Vylúčenie v tíme Slovensko (Maskaľová – 2 min., hákovanie).
46:43
Postavenie mimo hry zastavilo útok domácich hokejistiek, ktoré však už na ľade pôsobia veľmi sebavedome.
46:26
Črtala sa možnosť pre Haluškovú, ktorá poctivo napádala rozohrávku švédskych hokejistiek a mohla byť za to odmenená, ale puk jej ušiel a Grahnová ho prikryla.
43:55
Uplynuli ďalšie cenné sekundy a za tohto stavu už naozaj nemáme na čo čakať, pretože postupuje iba prvý zo skupiny a tento výsledok nám nehrá do karát.
40:43
goalŠvédsko dalo gól!
No tak to je veľký problém pre naše dievčatá na začiatku tretej tretiny, pretože inkasujú zbytočný druhý gól. Prvá strela švédskych hokejistiek nebola presná, ale Nylen-Perssonová hru ihneď otočila na pravej strane a prihrala FELIZIE WIKNER-ZIENKIEWICZOVEJ, ktorá už prestrelila Zimkovú a dala dôležitý druhý gól pre domáce hokejistky! Asistencia: Nylen-Perssonová
40:01
Začala sa tretia tretina.
Nakoniec sme ustáli zložité situácie v závere druhej tretiny, keďže Švédky mali v poslednej minúte viacero príležitostí, ale pri slovenských hokejistkách stálo športové šťastie. Svoje šance v druhej tretine mali aj slovenské hokejistky, nevyužili presilovku 5 na 3 a vyrovnať mohla Čupková či Ištocyová, ale Švédky zachránila Grahnová. Po dvoch tretinách tak stále prehrávame iba o jediný gól, preto sa držíme v hre o body pred poslednou tretinou. Tretia tretina sa začína približne o 20:31.
40:00
Druhá tretina sa skončila.
39:03
Potrebujeme ustáť hru v oslabení pred koncom druhej tretiny a neinkasovať v podobnom čase ako v prvej tretine, pretože inak by sa naše šance na bodový zisk znížili na minimum. Zimková nás teraz podržala, ale stále je tu ešte dosť času pre švédske hokejistky.
37:57
Vylúčenie v tíme Slovensko (Hlinková – 2 min., krosček).
37:15
importantJohanssonová sa dostala cez Drábekovú do šance, ktorá mohla priniesť druhý švédsky gól, ale Zimkovú trafila do masky a puk sa do našej brány nedostal.
35:50
Halušková nás oslobodila v dôležitý moment, keď Švédky opäť tlačili a postarali sa o pár zaujímavých striel, ktoré však dokázala Zimková vyriešiť.
33:43
Kubeková nahadzovala puk od modrej čiary a pred Grahnovou bola zaparkovaná Čupková, ktorá sa snažila puk tečovať, ale to sa jej nepodarilo.
31:42
Hra sa začína viac kúskovať, najprv bola hra prerušená pre posunutú bránu Zimkovej a o chvíľu sa pískalo naše zakázané uvoľnenie.
31:03
Domáce hokejistky sa dostali do nášho pásma a pripravovali si pozíciu na strelu, všetko im však prekazilo postavenie mimo hry.
30:00
Za nami je presne polovica riadnej hracej doby a Švédky po dlhšej dobre predviedli nedorozumenie v rozohrávke, ktoré vyústilo do zakázaného uvoľnenia.
27:50
importantNašu najväčšiu šancu v zápase však mala v tejto chvíli Ištocyová, ktorá sa dostala do samostatného úniku a v osobnom súboji proti Grahnovej zlyhala, keď si prehodila puk na forhend, ale trafila iba do hrude švédskej brankárky!
26:50
importantPresilová hra 5 na 3 sa našim dievčatám vôbec nevydarila, ale stále pokračujú v početnej výhode o jedného hráča a Čupková predviedla nádhernú individuálnu akciu, lenže zakončila len do pripravenej Grahnovej.
25:32
Vylúčenie v tíme Slovensko (2 min. – podrazenie).
24:36
Vylúčenie v tíme Švédsko (Adolfssonová – 2 min., zdržiavanie hry / zašľapovanie puku).
24:29
V druhej tretine zatiaľ Švédky s prehľadom kontrolujú hru a už boli celkom blízko k druhému gólu, zároveň dostávajú naše hokejistky pod tlak, ktoré sa teraz dopustili zakázaného uvoľnenia.
23:00
importantĎalšie obrovské šance pre domáce hokejistky prichádzajú, poslednú mala Lundinová, ale jej mierená strela neprešla medzi betónami Zimkovej.
20:37
Švédky pokračujú tam, kde skončili prvú tretinu a Zimková musela zakročiť proti nebezpečnej strele z diaľky, pretože mala zakrytý výhľad.
20:01
Začala sa druhá tretina.
V prvej tretine sme držali krok so švédskymi hokejistkami, ale predsa len naše dievčatá neudržali čisté konto a inkasovali v poslednej minúte z hokejky Nordinovej, čo je veľmi mrzuté. Ak však slovenské reprezentantky budú pokračovať v podobnom výkone, tak môžeme domácim hokejistkám skomplikovať cestu za víťazstvom. Druhá tretina sa začína približne o 19:44.
20:00
Prvá tretina sa skončila.
19:40
goalŠvédsko dalo gól!
Nakoniec inkasujeme gól dvadsať sekúnd pred koncom prvej tretiny, čo je veľká škoda. Na chvíľu sme sa dostali z obranného pásma, ale potom Nordinová začala gólovú akciu a potiahla puk do útočného pásma, posunula ho na Bouvengovú a aj keď ju naše dievčatá zastavili, tak puk sa odrazil k Olssonovej, ktorá strieľala bez prípravy. Zimková puk iba vyrazila ľavým betónom a pripravená EMMA NORDINOVÁ už len trafila odkrytú časť brány! Asistencia: Ollsonová
19:00
Začína nám posledná minúta prvej tretiny a žiaľ nevieme sa dostať z obranného pásma, takže šanca pre Švédky otvoriť skóre v prvej tretine žije.
17:50
Puk sa odrazil do dobrej pozície pre Vysokajovú, ktorej zakončenie nevyšlo podľa predstáv a Grahnová ani nemusela zasiahnuť.
16:30
Tretie zakázané uvoľnenie v podaní švédskych hokejistiek, ktoré nám určite padne vhod, pretože tlak domácich je pre túto chvíľu zastavený.
15:30
Bouvengová napriahla od modrej čiary, ale defenzívna práca našich reprezentantiek sa vyplatila, keď zblokovali jej strelu a puk skončil mimo hracej plochy.
14:40
Tentokrát to už bola dlhšia chvíľa strávená v útočnom pásme z nášho pohľadu, Grahnová si musela pripísať aj jeden zákrok.
13:10
Aspoň na chvíľu sme dostali puk do blízkosti Grahnovej, čo môže pomôcť vydýchnuť obrane.
11:50
Tento úsek hry nevyzerá z našej strany vôbec dobre, švédske hokejistky sa točili v útočnom pásme, ale našťastie pre naše dievčatá ani raz nevystrelili z dobrej pozície.
10:42
importantVeľmi rušné chvíle pre naše hokejistky, pretože sa dostali pod švédsky tlak a Zimková dokonca stratila hokejku, ale všetko nakoniec vyriešila konečným zákrokom a hra je prerušená.
09:30
Momentálna štatistika striel je 4:2 v prospech domácich hokejistiek, ale stále sledujeme dosť vyrovnaný hokej.
08:03
Druhé zakázané uvoľnenie a opäť na strane švédskych hokejistiek, ktoré zatiaľ úplne nemajú zvládnutý prechod cez stredné pásmo.
07:50
Konečne je prerušená hra a dokonca sme získali útočné pásmo, pretože Grahnová podržala puk vo svojej lapačke príliš dlho.
07:05
Opäť sme preverili Grahnovú, ktorá musela riešiť ďalší pokus od modrej čiary, ale zatiaľ nič zložité pre švédsku brankárku.
06:10
Dlho sa hrá bez prerušenia, znova sú to však Švédky, ktoré nahodili puk do našej tretiny a snažia sa niečo vymyslieť.
04:30
importantObrovská chyba pri našej rozohrávke a Ljungblomová mala stopercentnú šancu, ale Zimková podržala fantastickým zákrokom slovenskú reprezentáciu.
03:45
Mali sme problém usadiť sa v útočnom pásme, ale nakoniec sa nám to podarilo a strelu od modrej čiary vyrazila Grahnová do rohu.
02:20
Začiatok našej presilovej hry nebol vôbec zlý a nahodený puk pred bránu Grahnovej bol nebezpečný, ale domáce hráčky už dostali hru do stredného pásma.
01:52
Vylúčenie v tíme Švédsko (Adolfssonová – 2 min., nedovolené bránenie).
01:02
Prvá strela na našu bránu, o ktorú sa postarala Lowenhielmová, ale istý zákrok aj od Zimkovej, ktorá puk nepustila.
00:21
Nedorozumenie medzi hráčkami Švédska, pretože prihrávka Nylen-Perssonovej nikoho nenašla a píska sa zakázané uvoľnenie.
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

Slovensko: Zimková – Kubeková, Drábeková, Istocyová, Cupková, Matejková – Bednárik, Čurmová, Maškalová, Hlinková, R. Halušková – Leskovjanská, Vysokajová, Sádecká, Košecká, Koreňková – Šulíková, Cagaňová, Záborská, L. Halušková, Šuráková

Švédsko: Grahn – Waxin, Nylen-Persson, Lundin, Lowenhielm, Wikner-Zienkiewicz – Berglund, Kjellbin, Olsson, Nordin, Bouveng – Adolfsson, Andersson, Muren, Johansson, Ljungblom – Hedin, Fallman, Johansson, Hjalmarsson, Carlsson.
Vitajte pri sledovaní online prenosu z prvého zápasu slovenských hokejových reprezentantiek v boji o postup na budúcoročné Zimné olympijské hry v Pekingu. Hneď na úvod nás čakajú najväčšie favoritky našej štvorčlennej skupiny, ktorými sú hokejistky Švédska a v tejto kvalifikácii majú ešte aj výhodu domáceho prostredia. Ak však chcú naše dievčatá pomýšľať na postup do Pekingu, tak dnes musia zaznamenať výsledok, ktorí ich udrží v hre pred zvyšnými zápasmi proti hokejistkám Francúzska a Južnej Kórey.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Kvalifikácia žien na ZOH 2022: Slovenské hokejistky nestačili na Švédky