Aj Rusi sú pozitívni, Slováci vyhrali kontumačne! Je to hrozné, znie z Kanady

Hokejisti Slovenska do 20 rokov.
Hokejisti Slovenska do 20 rokov. (Autor: Andreas Robanser)
Sportnet, TASR|29. dec 2021 o 20:05 (aktualizované 29. dec 2021 o 21:03)

Slovensko si pripísalo výhru 1:0.

RED DEER. Slovenskí hokejisti zdolali na MS v hokeji do 20 rokov Rusko kontumačne 1:0. V tíme súpera sa objavili prípady nákazy koronavírusom.

"Je to hrozné. Už sme sa chystali na zápas," povedal v reakcii pre Sportnet na skontumovaný zápas útočník Slovenska Adam Sýkora.

Ruské médiá informujú, že nakazeným hráčom je najväčšia hviezda tímu, 16-ročný supertalent Matvej Mičkov. Ten skóroval v úvodných dvoch zápasoch trikrát a podľa hlasov z tábora zbornej sa cíti dobre. Pozitívny test ho však vyradil z hry a pre jeho tím znamená kontumáciu.

Pozitívnym ruským hráčom je Matvej Mičkov, nová hokejová superstar.
Pozitívnym ruským hráčom je Matvej Mičkov, nová hokejová superstar. (Autor: TASR/AP)

Nejasný je nielen osud ruského tímu, ale i celého šampionátu. "Tu sa otvára otázka – aké tajné hry hrá organizačný výbor týchto majstrovstiev sveta mládeže v Kanade," vyhlásil Mičkovov agent Fedotov.

"Technické prehry nie sú hokej, ale cirkus. Vykoná sa test, odošle sa do laboratória, potom sa objaví pozitívny výsledok. V tomto prípade Matvej Mičkov. Je to skvelý pocit... Myslím si, že do 24 hodín padne nejaké rozhodnutie o konaní šampionátu."

Možné zrušenie prebiehajúcich MS naznačil aj bývalý šéf a čestný prezident IIHF René Fasel.

"Niekto mi hovoril, že dvaja ruskí hráči mali pozitívny test. Viac o tom neviem. Viem však, že Luc Tardiff (prezident IIHF) požiadal o zasadnutie Rady IIHF, aby prediskutovali status quo turnaja. O hodinu či dve bude známe viac," citoval Fasela web championship.com.

Slovenskí hokejisti si tak po prehrách s USA a Švédskom pripísali prvé víťazstvo na turnaji. V priebehu niekoľkých hodín sa tak objavila na podujatí už tretia kontumácia. Najskôr pre nákazu v tíme USA zvíťazilo bez boja Švajčiarsko.

Pred niekoľkými hodinami zas pre nákazu v českej reprezentácii zrušili zápas proti Fínsku a aj severanom pripísali kontumačnú výhru. Slovensko tak má v tabuľke B skupiny tri body.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Aj Rusi sú pozitívni, Slováci vyhrali kontumačne! Je to hrozné, znie z Kanady