Ramsay sa o svojich zverencov bál. My tak špinavo nehráme, povedal

Craig Ramsey.
Craig Ramsey. (Autor: TASR)
Sportnet, SITA|3. máj 2021 o 12:28

Rakúsky tréner chválil senzačnú bojovnosť.

BRATISLAVA. Rakúšania nazbierali až 26 trestných minút. Po druhom prípravnom meraní síl slovenských a rakúskych hokejistov v Piešťanoch viac ako konečný výsledok rezonovala prehnane tvrdá hra súpera.

Druhá, ale najmä tretia tretina v podaní rakúskeho tímu vyzerala skôr na nácvik povolenej miery tvrdosti ako na hľadanie súhry a hernej tvorivosti.

Viacerí Slováci sa po zákrokoch Rakúšanov len ťažko zbierali z ľadu a vznikali aj konfliktné situácie. Až ôsmi rakúski hokejisti v tretej tretine a celkovo trinásti putovali na trestnú lavicu.

Slovenským presilovkám v tom čase chýbala presnosť v zakončení. Aj preto sa zápas skončil futbalovým výsledkom 2:0. Slováci využili dve presilovky ešte v prvej tretine.

"Nepáčilo sa mi ako zbytočne tvrdo hrali Rakúšania. Som sklamaný z toho, aký spôsob hry si zvolili. My takto špinavo nehráme. V niektorých okamihoch som sa až bál o svojich hráčov. Miestami to bolo až šialené," komentoval kanadský tréner v službách slovenského tímu Craig Ramsey na TV Dajto.

Tréner Rakúska má iný pohľad

Tréner Rakúšanov Roger Bader, naopak, svojich zverencov chválil.

"Bojovnosť z našej strany bola senzačná. Do poslednej minúty sme všetci bojovali o výsledok," uviedol Roger Bader na špecializovanom webe eishockey.at.

Päťdesiatšesťročný Švajčiar rovnako vyzdvihol skutočnosť, že jeho zverenci prehrali so Slovákmi dvakrát iba o dva góly (1:3 a 0:2).

"Za 120 minút proti tímu Slovenska sme v hre piatich proti piatim dosiahli skóre 1:1. Góly navyše sme dostali v oslabení. Môžeme byť teda spokojní s výsledkom, musí sa však zlepšiť naše celkové správanie."

Stretneme sa v boji o olympiádu

Rakúšania nie sú účastníkmi elitnej kategórie majstrovstiev sveta, na šampionáte v Lotyšsku teda budú chýbať.

Na druhej strane budú jedným z troch súperov Slovákov v augustovej olympijskej kvalifikácii o účasť na ZOH 2022, ktorá sa bude hrať v Bratislave.

V nedeľňajšom zápase dostal v príprave na MS 2021 v slovenskej bránke prvýkrát šancu Július Hudáček a vďaka 11 zákrokom vychytal shutout. Sám priznal, že striel na neho spočiatku smerovalo málo, ale časom musel zneškodniť niekoľko šancí súpera.

"Aspoň som si odskúšal komunikáciu s hráčmi, čo je veľmi dôležité. Verím, že aj z takého zápasu sa dá poučiť. Súhlasím, že Rakúšania hrali veľmi tvrdo, ale slovenskí rozhodcovia, ktorí sú často kritizovaní, pískali rovinu, čo sa mi páčilo. Myslím si, že posledné dva prípravné zápasy proti Čechom nás preveria oveľa viac," zhodnotil Hudáček na TV Dajto.

Slovenská hokejová reprezentácia si vo svojom šiestom prípravnom zápase pred majstrovstvami sveta v Lotyšsku (21. 5. - 6. 6.) pripísala piate víťazstvo.

Generálku na svetový šampionát absolvujú zverenci Craiga Ramsayho v Prahe, 6. a 7. mája si tam zmerajú sily s Čechmi.

Do svetového šampionátu v Rige vstúpi výber Slovenska v piatok 21. mája proti Bielorusom. Nasledovať budú súboje proti Britom, Rusom, Švajčiarom, Dánom, Švédom a Čechom.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Ramsay sa o svojich zverencov bál. My tak špinavo nehráme, povedal