Opora sa lúčila s reprezentáciou. Slovenky prehrali aj druhý zápas

Martina Školková zo Slovenska (vľavo) strieľa cez poľskú obranu.
Martina Školková zo Slovenska (vľavo) strieľa cez poľskú obranu. (Autor: TASR)
TASR|1. okt 2017 o 17:53

V skupine sú zatiaľ po dvoch zápasoch bez bodu.

Kvalifikácia ME 2019:

Slovensko - Poľsko 20:29 (9:13)

Rozhodovali: Ilievová - Karbesková

Slovensko: Medveďová, Gubíková, - Bujnochová, Demajová, Rajnohová, Rebičová, Habánková, Holešová, Kučerová, Szarková, Školková, Olšovská, Minarčíková, Pastorková, Rechtorisová, Jakubisová.

Poľsko: Placzeková - Achruková, Drabiková, Gawliková, Grzybová, Janiszewská, Kobylinská, Kozlowská, Kudlacz-Glocová, Labudová, Lisewská, Michalowá, Roszaková, Szarawagová, Urtnowská, Zawistowská

Výsledok druhého zápasu:

Taliansko - Čierna Hora 16:23 (5:12)

NITRA. Slovenské hádzanárky prehrali v druhom stretnutí kvalifikácie majstrovstiev Európy 2019 vo Francúzsku s Poľskom 20:29 a v 2. skupine sú zatiaľ po dvoch zápasoch bez bodu.

V zápase sa s reprezentačnou kariérou rozlúčila jej dlhoročná opora, krídelníčka Lýdia Jakubisová. Zverenkyne trénera Dušana Poloza sa v kvalifikácii najbližšie predstavia 22. marca 2018 v Taliansku.

Tabuľka 2. skupiny:

1.Poľsko110069:334
2.Čierna Hora110047:394
3.Slovensko100143:530
4.Taliansko100129:630

Hlasy po zápase:

Dušan Poloz, tréner SR: "Nefungovalo nám vôbec nič. Myslel som si, že po solídnom výkone v Čiernej Hore ukážeme niečo viac, ale Poľky boli ťažký súper. Pripadalo mi to, že si Poľky dali gól, kedy chceli. Musíme si všetko podrobne zanalyzovať. Mali sme katastrofálnu úspešnosť streľby a brankárky sa nemali z čoho chytiť."

Mária Holešová, hráčka SR: "Hrali sme veľmi zle v obrane, nevedeli sme sa chytiť. Poľky mali vysoký stred obrany, navyše sme zahodili veľmi veľa čistých šancí. Verím, že sa ešte pobijeme o postup, nič nevzdávame."

Lýdia Jakubisová, hráčka SR: "Moja rozlúčka mohla byť krajšia, ale bohužiaľ, nedá sa nič robiť. To, že som sa rozlúčila, mi príde až potom, keď prestanem chodiť na zrazy."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Opora sa lúčila s reprezentáciou. Slovenky prehrali aj druhý zápas