Kričali ako malí chlapci. MS v hokeji sa teraz len začínajú, vravia Slováci

Adam Jánošík.
Adam Jánošík. (Autor: REUTERS)
Sportnet|31. máj 2021 o 23:15

Čo hovoria slovenskí hokejisti po postupe do štvrťfinále MS v hokeji 2021?

RIGA, BRATISLAVA. Zápas Ruska a Švédska sledovali v hotelovej herni. Slovenskí hokejisti aj vďaka výsledkom súperov oslavujú postup do štvrťfinále ešte pred posledným duelom.

Po záverečnom nájazde Rusa Vladimíra Tarasenka všetci vykríkli nadšením.

"Boli to nervy až do konca. Sme veľmi radi, že to takto dopadlo. Počas zápasu Rusov so Švédmi sa mi premietali všetky zápasy, ktoré som dosiaľ odohral za slovenskú reprezentáciu. Postup do štvrťfinále považujem za svoj a náš najväčší úspech.

Teší nás najmä to, že môžeme poslať domov našim divákom trošku radosti v tejto situácii, aká vo svete. Ešte sa však nič nekončí. Naopak. Ešte sa to pre nás len začína," povedal pre portál hockeyslovakia.sk Adam Jánošík.

"Kričali sme ako malí chlapci. Je skvelý pocit byť súčasťou štvrťfinále," opísal atmosféru obranca Martin Gernát, ktorý ale ešte upriamil pozornosť aj na to, čo Slovákov ešte len čaká: " V utorok však máme pred sebou ešte jeden zápas a ten chceme zvládnuť."

Slováci sledovali rozhodujúci zápas spoločne a svorne sa tešili z postupu. Za úspechom na šampionáte v Rige stojí aj skvelá partia.

"Prajem si, aby sme zostali taký skvelý kolektív, ako sme teraz. Vtedy môžeme niečo dosiahnuť," povedal vo videu útočník Adam Liška.

"Zápas sme sledovali s trénermi priamo na štadióne. Nevyvíjalo sa to pre nás priaznivo, boli sme pripravení na to, že Švédi si súboj s Rusmi uhrajú a budeme sa musieť spoliehať sami na seba v poslednom zápase s Čechmi.

Postup sme si ale vybojovali predchádzajúcimi výsledkami a teraz si môžeme derby aj užiť, hrať uvoľnenejšie a pripraviť sa na štvrťfinále, ktoré máme isté," povedal na záver videa asistent trénera Ján Pardavý.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2021»Kričali ako malí chlapci. MS v hokeji sa teraz len začínajú, vravia Slováci