Slovenky stále čakajú na prvý bod. Portugalčankám podľahli aj v odvete

Vladimíra Bajciová (vľavo) v drese Slovenska.
Vladimíra Bajciová (vľavo) v drese Slovenska. (Autor: TASR)
TASR|6. mar 2022 o 16:52 (aktualizované 6. mar 2022 o 17:28)

Slovenské reprezentantky definitívne stratili šancu na postup na európsky šampionát.

TOPOĽČANY. Slovenské reprezentantky stále čakajú na prvé body v 5. skupine II. fázy kvalifikácie ME v hádzanej žien 2022.

Vo svojom štvrtom vystúpení podľahli v nedeľu v Topoľčanoch reprezentantkám Portugalska 21:23 a zostali v tabuľke na poslednom 4. mieste.

Hoci v polčase viedli 14:12, nedokázali napokon súperkám odplatiť štvrtkovú prehru v Paredese (21:24) a definitívne stratili šancu na postup na európsky šampionát.

Najlepšou strelkyňou Sloveniek bola so šiestimi gólmi Nikoleta Trúnková, po štyri presné zásahy pridali Vladimíra Bajčiová a Bibiana Štefaniková.

Domáce hráčky dlho držala v hre svojimi zákrokmi brankárka Adriana Medveďová, v druhom polčase však totálne zlyhali v zakončení, keď dlhých 13 minút nevedeli dať gól.

Zverenky trénera Jorgeho Dueňasa sa najbližšie predstavia v kvalifikácii 20. apríla v Michalovciach proti Španielkam, skupinu zakončia o štyri dni neskôr duelom na pôde lídra z Maďarska.

Na budúcoročný kontinentálny šampionát v Slovinsku, Severnom Macedónsku a Čiernej Hore si vybojujú postup prvé dva tímy z každej zo šiestich skupín.

Hlas po zápase

/zdroj: Sport 2/

Jorge Dueňas, tréner Slovenska: "Predviedli sme absolútne odlišnú hru v prvom a druhom polčase. V tom prvom sme podali ešte lepší výkon ako vo štvrtkovom dueli v Portugalsku, bol som spokojný s nasadením, aj s tým, ako pracovala naša defenzíva. V druhom polčase sme mali problémy v útoku. Nevedeli sme nájsť tú správnu šestku, ktorá by pomohla k tomu, aby sme uspeli. Bol to len druhý zápas pod mojím vedením, budeme naďalej pracovať a snažiť sa zlepšovať."

Tabuľka

Priebeh zápasu Slovensko - Portugalsko

I. polčas:

Slovenky mali v prvom dejstve mierne navrch, ani raz v ňom neprehrávali, väčšinou si udržiavali jedno- až dvojgólový náskok.

V 29. minúte viedli 14:10, ale Portugalčanky dokázali do prestávky znížiť na rozdiel dvoch gólov. Oporou Slovenska bola brankárka Medveďová, ktoré predviedla viacero výborných zákrokov.

II. polčas:

V druhom polčase hostky herne pridali a podarilo sa im otočiť skóre, v 50. minúte sa dostali do vedenia 20:17.

Slovenky sa dopúšťali príliš veľkého množstva technických chýb a v závere sa im prestalo dariť aj v koncovke, keď narážali na pozornú brankárku Goisovú.

Gól nedali dlhých 13 minút, streleckú smolu zlomila až Lanczová, ktorá znížila na 18:20. Za stavu 18:21 si tréner Dueňas vybral posledný time out, ale Slovenky už nedokázali zastaviť súperky v rozlete.

Portugalčanky si už víťazstvo nenechali vziať, pripísali si ďalšie dva body do tabuľky a udržali sa v hre o postup.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Slovenky stále čakajú na prvý bod. Portugalčankám podľahli aj v odvete