Slovensko na MS v hokeji 2024
Slovensko
MS v hokeji 2024
15.05.2024, Skupina B
4 - 0
2:0, 0:0, 2:0
Poľsko na MS v hokeji 2024
Poľsko

Regenda chválil Tatarov útok, seba karhal: Som rád, že tím nepykal za moju hlúposť

Pavol Regenda a brankár Tomáš Fučík v zápase Slovensko - Poľsko v skupine B na MS v hokeji 2024.
Fotogaléria (65)
Pavol Regenda a brankár Tomáš Fučík v zápase Slovensko - Poľsko v skupine B na MS v hokeji 2024. (Autor: TASR)
Miroslav Kováčik|15. máj 2024 o 23:10 (aktualizované 16. máj 2024 o 00:05)

Reakcie hráčov po zápase Slovensko - Poľsko v skupine B na MS v hokeji 2024.

OSTRAVA. Slovenskí hokejisti zaznamenali na MS v Ostrave tretie víťazstvo v sérii, vďaka čomu poskočili v tabuľke B-skupiny už na druhé miesto.

Zápas proti Poľsku začali veľmi dobre, po prvej tretine viedli po góloch Lukáša Cingela a kapitána Tomáša Tatara 2:0, čo bol základ k zisku troch bodov.

Na ďalšie góly čakali fanúšikovia viac ako 45 minút. V závere však skrášlili slovenské víťazstvo na 4:0 Peter Cehlárik a svojim druhým gólom Cingel.

Pozrite si reakcie po zápase Slovensko - Poľsko pre TV JOJ a ČT Sport.

Peter Cehlárik, útočník Slovenska: Vstup do zápasu bol výborný, no potom prišla znova tá druhá tretina. Nemôžeme podceňovať súboje, mali z toho šance, ale v tretej tretine sme sa vrátili k našej hre a uzavreli zápas.

Musíme sa viac tlačiť do bránky. Posledné dva góly padli z našich dorážok a presne tak musíme hrať. Podľa mňa môže náš útok hrať oveľa lepšie.

Fotogaléria zo zápasu Slovensko - Poľsko na MS v hokeji 2024 (skupina B)

Samuel Hlavaj, brankár Slovenska: Bol to ťažký zápas. Vedeli sme, že sme lepší ako oni, prvú tretinu sme mali výbornú. V tej druhej neviem, čo sa stalo. Zase sme poľavili, čo nechceme, aby sa nám stávalo.

Nepomohli sme si síce presilovkami, ale mali sme výborné oslabenia, na čom môžeme stavať. Čisté konto poteší. Nešlo na mňa veľa striel, takže bolo ťažké sa chytiť. Potom to už skúšali z každej pozície.

Michal Ivan, obranca Slovenska: Bol to zvláštny zápas. Trošku sme sa vytrápili v koncovke. Šance tam boli, ale nám to nepadalo. Celkovo sme mali zápas vo svojich rukách, v druhej tretine nám však chýbalo väčšie nasadenie.

To sa nemôže opakovať v ďalšom priebehu turnaja. Možno hrala rolu aj únava, ale v tretej tretine sme opäť zapli a dotiahli sme zápas do víťazného konca. 

Pavol Regenda, útočník Slovenska: Odohrali sme to, čo sme mali a nedali sme im veľa šancí. Ja som síce spravil zbytočné vylúčenia, ale inak nemali väčší tlak.

Tie vylúčenia sú moja chyba. Nechal som sa uniesť, ale som rád, že sme nedostali gól a tím nepykal za moju hlúposť. Chalani vo formácii s Tomášom Tatarom podali výborný výkon a sme radi za toto víťazstvo.

Lukáš Cingel, útočník Slovenska: Poliaci hrali výborne a boli nepríjemní v protiútokoch. Robili nám problémy. Možno sme to mohli hrať jednoduchšie. Mysleli sme si, že to pôjde krásnym hokejom, ale naozaj to bol náročný zápas a jazdilo sa hore-dole. Možno to bolo zbytočne veľmi otvorené.

Každý tím je nepríjemný, každý veľa korčuľuje. Je to fyzicky náročné a Poliaci to dnes potvrdili. V zápase nás podržal Samo Hlavaj hlavne v druhej tretine. Dva dni voľna sa nám teraz hodia. Naberieme sily.

Tomáš Tatar, kapitán Slovenska: Bol to bojovný výkon. Klobúk dole pred Poliakmi. Sú to dobrí korčuliari, nerobili nám to ľahké. Bránili skvelo a vyrážali do protiútokov. Samo podal dobrý výkon. Mal kľúčové zákroky, podržal nás.

V druhej tretine sme začali troška vymýšľať, ale aj poľský brankár mal veľa dobrých zákrokov. Hrali obetavo, zodpovedne a prehusťovali stredné pásmo. Musíme byť viac efektívni a viac strieľať.

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2024»Regenda chválil Tatarov útok, seba karhal: Som rád, že tím nepykal za moju hlúposť