Slováci sú favoriti. My necháme na ľade srdce, sľubuje poľský hrdina

Poľský hokejista Filip Komorski.
Poľský hokejista Filip Komorski. (Autor: polskihokej/ instagram)
SITA|27. aug 2021 o 11:30

Poliaci na úvod turnaja zaskočili Bielorusov.

BRATISLAVA. Štyridsaťšesť streleckých pokusov v podaní Bielorusov oproti devätnástim poľským. Málo platné. Na konci úvodného zápasu olympijskej kvalifikácie v Bratislave ukazovateľ skóre potešil poľských fanúšikov.

Poliaci zdolali Bielorusov 1:0 a v piatok od 19.15 h vyzvú v súboji dvoch nezdolaných tímov domácich hokejistov Slovenska. 

"Našu hru zdobili príkladná bojovnosť a charakter. Navyše náš brankár John Murray potvrdil svoje kvality a dal nám nádej na dobrý výsledok. Som spokojný s prístupom celého tímu. Proti Slovákom však musíme hrať dôslednejšie.

Vo štvrtok sme urobili niekoľko chýb v strednej tretine, ktoré sa nám v piatok nemusia vyplatiť. Najdôležitejšie je však víťazstvo," zhodnotil slovenský tréner poľského tímu Róbert Kaláber na webe Poľskej hokejovej federácie.

O nečakanom triumfe Poliakov nad Bielorusmi rozhodol gólom v 55. min Filip Komorski. V uplynulej sezóne v bronzovom tíme najvyššej poľskej súťaže GKS Tychy dosiahol v 45 zápasoch 42 bodov a ďalších deväť pridal v play-off.

V novej sezóne bude hosťovať v českom Frýdku-Místku.

"Máme za sebou vydarený zápas, ktorý nebol pekný pre oko diváka, ale presne tak sme museli hrať. Mnohí vrátane poľských fanúšikov nás vopred odpísali, ale my sme sa mohli spoľahnúť na skvelého Johna Murrayho v bránke.

Tušili sme, že obetavý výkon a jeden gól môžu rozhodnúť o výsledku a to sa aj stalo," komentoval Komorski na webe polskihokej.eu.

Na adresu piatkovej konfrontácie so Slovákmi 29-ročný skúsený center doplnil:

"Po víťazstve je zbytočné oplývať hurá optimizmom. Vieme o tom, že súper je veľký favorit. To nám však nebráni v tom, aby sme nenechali na ľade srdce."

Slovenskí hokejisti sa stretli s Poliakmi aj pri svojej ceste za zlatými medailami na MS 2002. Pred devätnástimi rokmi na úvod turnaja zvíťazili jednoznačne 7:0. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Slováci sú favoriti. My necháme na ľade srdce, sľubuje poľský hrdina