Lopušanovú čaká hneď po MS ďalší turnaj, je v nominácii na EYOF

Nela Lopušanová v zápase s Japonskom.
Nela Lopušanová v zápase s Japonskom. (Autor: IIHF)
SITA|13. jan 2023 o 13:57

Taliansky región Friuli Venezia Giulia bude hostiť 16. zimný Európsky olympijský festival mládeže od 21. do 28. januára.

BRATISLAVA. Spolu 76 športovcov a športovkýň, vrátane vychádzajúcej hokejovej hviezdy Nely Lopušanovej, figuruje v nominácii Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV) na 16. zimný Európsky olympijský festival mládeže, ktorý od 21. do 28. januára bude hostiť taliansky región Friuli Venezia Giulia, niektoré súťaže sa uskutočnia aj v neďalekom Rakúsku a Slovinsku.

Podujatie bude hostiť talenty od 14 do 18 rokov zo 47 krajín "starého kontinentu". Informuje o tom oficiálny web SOŠV.

Slovenské nádeje budú v Taliansku bojovať o popredné priečky nielen v ľadovom hokeji chlapcov a dievčat, ale aj v zjazdovom lyžovaní, biatlone, behu na lyžiach, krasokorčuľovaní, akrobatickom lyžovaní, snoubordingu, rýchlokorčuľovaní na krátkej dráhe, skokoch na lyžiach a skialpinizme. Slováci neobsadia súťaže v curlingu a severskej kombinácii.

Slovenská výprava bude mať spolu 118 členov, pričom 76 z nich budú športovci a medzi nimi rovnaký počet chlapcov aj dievčat - po 38. Najpočetnejšie sú, pochopiteľne, hokejové družstvá, tréneri Michal Hreus a Nicol Lucák Čupková zostavili 20-členné výbery.

Mladí Slováci si v základnej skupine zmerajú sily s rovesníkmi z Fínska a Nemecka, Slovenky s Fínkami, Švajčiarkami a Rakúšankami. Spomenutá 14-ročná Lopušanová aktuálne udivuje svojimi hokejovými zručnosťami a schopnosťami vo Švédsku na svetovom šampionáte hráčok do 18 rokov.

Zimný EYOF sa zatiaľ naposledy konal vlani vo fínskom Vuokatti, bronzové medaily tam získali biatlonista Jakub Borguľa a šortrekárka Tamara Tokárová.

Slovenskí športovci na 16. zimnom Európskom olympijskom festivale mládeže v Taliansku (zdroj SOŠV):

Nominácia SR

ĽADOVÝ HOKEJ (20 chlapcov a 20 dievčat)

Chlapci: Sebastián Bodnár, Dávid Pohanka - Fabian Andrej Ličko, Maxim Petras, Tomáš Šlank, Juraj Gracák, Jakub Harvánek, Branislav Král - Samuel Bohoš, Thomas Pavel Hurtaj, Miroslav Šatan, Martin Rudolf Liška, Michal Liščinský, Pavol Prokopovič, Alexander Milan Sejna, Simon Semančík, Andreas Straka, Martin Kalis, Tobias Tomík, Michal Valášek

Dievčatá: Zuzana Tomečková, Mariana Sumegová - Jazmína Večerková, Bianka Masláková, Bianka Kostková, Vanessa Eibenová, Lívia Nogová, Nikita Lilliana Krištofíková - Michaela Feníková, Zuzana Sliacka, Nikola Komloš, Nela Lopušanová, Liana Tomaštíková, Ema Lacková, Alica Juríková, Ema Tóthová, Tatiana Korčeková, Alexandra Tomasová, Laura Turňová, Lenka Karkošková

BIATLON (4+4)
Martin Maťko, Maxim Mejtský, Michal Adamov, Samuel Svrčina - Tamara Molentová, Liliana Baculíková, Alžbeta Garguláková, Rebeka Tóthová

ZJAZDOVÉ LYŽOVANIE (4+4)
Philippe Beck, Andrej Barnáš, Adam Nováček, Martin Ferjanček - Sophia Polák, Vanessa Vulganová, Sofia Semanová, Katarína Šrobová

AKROBATICKÉ LYŽOVANIE (2+0)
Hugo Rybár, Matúš Ďuriš

SNOUBORDING (1+1)
Jakub Tomašák - Sára Pitoňáková

BEH NA LYŽIACH (3+3)
Lucas Melich, Martin Stankoviansky, Richard Kostelník - Laura Roglová, Veronika Michalechová, Nina Škarvadová

SKOKY NA LYŽIACH (0+1)
Tamara Mesíková

SKIALPINIZMUS (1+2)
Marko Hubač - Júlia Jurošová, Andrea Bruncková

RÝCHLOKORČUĽOVANIE NA KRÁTKEJ DRÁHE (2+2)
Matúš Ďuriška, Damián Marcin - Michaela Ižarová, Lea Popovičová

KRASOKORČUĽOVANIE (1+1)
Lukáš Václavík - Vanesa Šelmeková

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Lopušanovú čaká hneď po MS ďalší turnaj, je v nominácii na EYOF