Slovenky? Očakávam povinné víťazstvo, hovorí nemecký tréner

Marianna Rebičová (vpravo) v zápase proti Maďarsku.
Marianna Rebičová (vpravo) v zápase proti Maďarsku. (Autor: TASR/AP)
TASR|3. dec 2021 o 16:00

V generálke na MS vyhrali Nemky o sedem gólov.

LLÍRIA. Hádzanárky Nemecka nastúpia v sobotu na druhý zápas v E-skupine MS proti Slovensku v pozícii jasných favoritiek a chcú si v predstihu vybojovať miestenku do hlavnej fázy šampionátu.

"Očakávam povinné víťazstvo," povedal deň pred duelom pre agentúru DPA tréner Henk Groener, ktorého zverenky vstúpili do turnaja hladkým triumfom 31:21 nad Českom. Slovenky v ouvertúre neuspeli v súboji s Maďarskom (29:35).

Do ďalšej fázy postúpia z každej skupiny prvé tri tímy, posledný bude hrať o umiestnenie v tzv. Prezidentskom pohári.

Od začiatku chcú dominovať

Slovenky prehrali s nemeckým tímom minulý týždeň v generálke na podujatí v Madride 25:32, hoci prvý polčas vyhrali o jeden gól.

"Zápas na majstrovstvách sveta je niečo iné, ale vieme čoho sme schopné a keď to ukážeme na palubovke, tak v sobotu vyhráme," vyhlásila sebavedomo Alina Grijseelsová, hráčka Borussie Dortmund.

Nemecká hádzanárka roka 2018 a 2019 Emily Bölková z Ferencvárosu Budapešť načrtla zápasový plán: "Proti Slovenkám musíme zvládnuť úvod zápasu a od začiatku na palubovke dominovať."

Streicher: Bude to náročné

S Maďarskom držali Slovenky krok celý prvý polčas, v druhom sa však prejavila kvalita súpera. Najlepšou strelkyňou bola Réka Bíziková, autorka ôsmich gólov.

"Myslím si, že naša výkonnosť rastie. Hráme lepšie, len treba z toho čo najviac vyťažiť. Proti Nemecku nás čaká veľmi ťažký zápas.

Nachystáme sa však na súperky tak, že do duelu pôjdeme s cieľom vyhrať,“ uviedla Bíziková pre web Slovenského zväzu hádzanej.

Jej spoluhráčka Barbora Lanczová pridala: "Pred necelým týždňom sme sa s nimi stretli, takže máme z čoho čerpať poznatky. Určite sa dôkladne pripravíme a spravíme všetko, aby bol výsledok lepší ako s Maďarkami.

Nemky majú vysoké hráčky, strelkyne, ku ktorým musíme viac pristupovať. Potrebujeme lepšie brániť a potom môžeme s nimi uhrať dobrý výsledok."

Náročný zápas očakáva v sobotu aj kouč Sloveniek Pavol Streicher.

"Nemecko potvrdilo proti Česku svoju kvalitu. Ukázalo ju aj na turnaji v Madride, ktorý odohralo vo veľkom štýle, takže vieme, čo nás čaká.

Je to vyrovnaný tím, majú veľa možností na prestriedanie. Bude to náročné, ale urobíme všetko pre to, aby sme uhrali dobrý výsledok," dodal.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Slovenky? Očakávam povinné víťazstvo, hovorí nemecký tréner