Slovensko - Nemecko 4:1, Nagy: S Réwayom je radosť hrať

Ladislav Nagy sa rozcvičuje pred zápasom s Nemeckom.
Ladislav Nagy sa rozcvičuje pred zápasom s Nemeckom. (Autor: TASR)
TASR|5. feb 2015 o 17:19

Ján Lašák: Hrali sme fantasticky, bol to pre mňa pekný večer.

Slovensko - Nemecko 4:1 (1:0, 2:0, 1:1)

góly a asistencie: 1. Nagy (Jánošík, Viedenský), 28. Hudáček, 39. Sersen (Hudáček, Nagy), 42. Haščák (Ján Sýkora, Mikuš) - 48. Krüger (Seidenberg, Pföderl)

Rozhodcovia Baluška, Kubuš - Výleta, Korba, vylúčení 4:6, presilovky 1:0,v oslabení 0:0, 2720 divákov

Slovensko: Lašák - Sersen, Jánošík, Ďaloga, Mikuš, Čerešňák, Graňák, Jaroš, Kozák - Réway (33. Cehlárik), Viedenský, Nagy - Sýkora, Haščák, Tybor - Miklík, Lušňák, Dravecký - Vandas, Surový, Hudáček

Nemecko: Birken - Boyle, Sulzer, Baxmann, Krüger, Kohl, Müller, Krupp, Ebner - Ehliz, Hospelt, Plachta - Höfflin, Pletta, Seidenberg - Krämmer, Fauser, Möchel - Uvira, Weiss, Ohmann - Pföderl

((f))

BANSKÁ BYSTRICA. Slovenská hokejová reprezentácia zvíťazila v prvom zápase medzinárodného turnaja Slovakia Cup v Banskej Bystrici nad Nemeckom 4:1.

Slováci boli lepším mužstvom, snažili sa o kombinácie, boli dôrazní pred bránkou. Nemci hrali pasívne a v útoku boli bezzubí.

O prvé tri góly Slovenska sa postarali hráči Slovana Bratislava. Už v 29. sekunde sa presadil Ladislav Nagy, pre ktorého to bol 29. gól v reprezentačnom drese.

V druhej časti hry pridali presné zásahy Libor Hudáček a Michal Sersen (obaja 7. gól v reprezentácii). V úvode tretej časti hry sa presadil aj Marcel Haščák (4.), potom pokazil navrátilcovi do reprezentačnej bránky čisté konto Justin Krüger.

Réway skončil v nemocnici

Súboj nedohral pre zdravotné problémy krídelník Martin Réway, ktorý sa od polovice druhej tretiny neobjavoval na ľade a odišiel na vyšetrenia do nemocnice.

Slovensko si poradilo v 49. vzájomnom zápase s Nemeckom 27. krát. Súpera zdolalo prvýkrát od 6. mája 2013.

Na Slovakia Cupe v Banskej Bystrici je v piatok na programe súboj Nemcov so Švajčiarmi a podujatie zakončí sobotňajší duel Slovenska a Švajčiarska.

Hlasy po zápase (zdroj: RTVS):

Vladimír Vůjtek (tréner SR): "Dnes môžeme byť spokojní s hrou, pohybom aj zodpovednosťou, s akou hráči duel odohrali. Možno sme trochu poľavili niekde medzi 45. až 50. minútou, no potom sa to vrátilo späť. Po dlhej dobre sme dali štyri góly, hrali dobre všetci v bránke, obrane aj útoku. Nemcov sme nepúšťali do šancí."

Pat Cortina (tréner Nemecka): "Blahoželám domácemu tímu, ktorý bol dnes jasne lepší. Domáci oveľa lepšie korčuľovali, hrali viac kombinačne. Veľmi im pomohol prvý gól. Máme v tíme mladých hráčov, pre ktorých sú tieto zápasy dobrou skúsenosťou."

Libor Hudáček (útočník SR): "Nikto nečakal podobný počet gólov po prvých dvoch turnajoch, na ktorých sme veľakrát neskórovali. Tréner nás pochválil za prvé dve tretiny, v tretej to už bolo slabšie. Sme radi, že sme dali rýchly gól, potom sa už hralo ľahšie. Tešíme sa, že sme doma takto vyhrali."

Ladislav Nagy (útočník SR): "Pri mojom góle to bola pekná akcia troch na dvoch. Marek Viedenský mi to pekne nechal, ja som vystrelil spoza hráča. S Réwayom je radosť hrať, je to šikovný hokejista, má vynikajúce prihrávky. Nemci hrali piati vzadu, keďže je v Banskej Bystrici užšie klzisko, nedalo sa veľmi kombinovať."

Ján Sýkora (útočník SR): "Diváci nás skvele povzbudzovali. Myslím si, že sa hral dobrý hokej, do tela, fanúšikom sa musel páčiť. Aj Kanada a USA sa stretnú a hrajú. Hráči v reprezentácii majú byť na úrovni, že sa nemusia zohrávať. Trochu si spoločne zatrénujú a potom to musia vedieť."

Ján Lašák (brankár SR): "Stále si to užívam, bola tu krásna atmosféra. Bol to skvelý zápas a ďakujem chalanom, že mi to uľahčili. Hrali sme fantasticky, bol to pre mňa pekný večer. V úvodných fázach duelu som nemal veľa práce, ale snažil som sa rozohrávkou alebo dirigovaním chalanov. Potom prišli aj strely."

Peter Cehlárik (útočník SR od 33. minúty): "Snažil som sa na striedačke hýbať, nešli mi nohy, dosť som sa hľadal, no fanúšikovia nás dotlačili k víťazstvu. Tréneri ma trochu ušetrili, uvidíme ako bude ďalší zápas. V Banskej Bystrici som po štyroch rokoch, hral som tu naposledy v doraste, štadión pekne prerobili a fanúšikovia boli perfektní."

Online:

Lašákovi pokazil radosť z čistého konta tvrdohlavo dorážajúci Krüger.

A naši sa presadili aj v úvode tretej tretiny, pokus Jána Sýkoru ešte Birken kryl, ale na dorážku Marcela Haščáka už bol krátky.

Predsa naši zvýšili, v presilovke prekonal Birkena strelou od modrej na 3:0 Sersen.

V 34. minúte pri ďalšej presilovke našich mohol dať Surový ďalší gól, ale ani svoju druhú veľkú šancu v zápase nepremenil. Jeho puk opäť minul bránku.

Na 2:0 zvýšil Hudáček po peknej individuálnej akcii.

V úvode druhej tretiny pokračuje presilovka Slovenska 2 + 2 minúty po faule Piettu na Kozáka, ale Mikuš v dobrej šanci Birkena neprekonal. Presilovku sme nevyužili.

Okrem Nagya mohol ešte v I. tretine skórovať aj Surový, v dobrej šanci v 13. minúte však tesne minul bránku Birkena.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Slovensko - Nemecko 4:1, Nagy: S Réwayom je radosť hrať