MS v Amsterdame: Slováci spoznali svojich súperov. Toporcera čaká elitný profesionál

Slovenská reprezentácia na MS v Amsterdame
Slovenská reprezentácia na MS v Amsterdame (Zdroj: SOMMA)
Vladimír Bilohuščin|24. mar 2022 o 21:45

Slováci zajtra zasiahnu do prvých bojov.

AMSTERDAM. Majstrovstvá sveta MMA amatérov už zajtra odštartujú úvodným kolom. V súbojoch sa predstaví aj slovenská výprava, ktorá dnes v podvečerných hodinách sledovala žreb súperov, ako aj podobu pavúkov v jednotlivých váhových kategóriách.

Azda najsilnejšieho protivníka získal Dominik Toporcer, ktorého súper Argem Marabek Uulu má na konte neuveriteľných 25 profesionálnych MMA súbojov s bilanciou 16-9. Z posledných siedmich súbojov sa pritom tešil z výhry až 6-krát.

Pravidlá asociácie GAMMA povoľujú štart aj takýmto bojovníkom a tak nezostáva nič iné, ako popasovať sa s takouto ťažkou skúškou.

V rovnakej, veľmi nabitej divízii do 66 kilogramov uvidíme aj Filipa Kovatscha, ktorý bude čeliť Belgizhanovi Seitenovovi z Kazachstanu.

Ani on to nebude mať jednoduché, keďže aj jeho súper má za sebou profesionálne súboje a skóre 2 výhry a 1 prehru. Obaja naši bojovníci v perovej váhe budú teda poriadne preverení. 

V ľahkej váhe bude Slovensko reprezentovať Lukáš Soroka. Ten sa postaví Dominguezovi Sierrovi zo Španielska. Rovnako ako v perovej váhe, aj tu bude viesť cesta k titulu až cez 5 vyhraných súbojov.

Okrem Soroku budeme vidieť v rovnakej kategórii aj Alexa Šuríka. Ten mal šťastie, keď ho žreb zaradil priamo do osemfinále a bude tak mať pred sebou o zápas menej. Šurík sa v ringu stretne s Austrálčanom Kevinom Kophamelom.

Vo váhe do 84 kilogramov bol Enriko Koterba nasadený žrebom taktiež priamo medzi 16 najlepších. Tu sa stretne so súperom z Lotyšska Richardsom Ozolsom.

V kategórii MMA Striking budú naše farby hájiť traja reprezentanti. Jediná ženská zástupkyňa Veronika Smolková sa stretne s Hiasat Remal z Jordánska, Adama Neupauera preverí Pritesch Baviskar z Indie a Patrik Soffa zabojuje o výhru proti Španielovi Michelovi Martinez Alvarezovi.

V piatok sa v 3 ringoch očakáva viac ako 100 súbojov, pričom všetko to vypukne otváracím ceremoniálom, ktorý je na programe o desiatej hodine. 

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»MS v Amsterdame: Slováci spoznali svojich súperov. Toporcera čaká elitný profesionál