Slovensko má naďalej jedného nakazeného športovca, Tomi Kid ostáva v karanténe

Tomi Kid Kovács počas jedného z duelov.
Tomi Kid Kovács počas jedného z duelov. (Autor: TASR)
TASR|1. apr 2020 o 17:37

Triebeľová či Takács mohli ísť domov.

BRATISLAVA. Zvyšným členom slovenskej boxerskej výpravy z európskej olympijskej kvalifikácie vyšli výsledky testov na nový koronavírus negatívne.

Po dvojtýždňovej povinnej karanténe od návratu z Londýna sa môžu vrátiť do svojich domovov.

Prvý slovenský športovec s koronavírusom Andrej Csemez a s ním Viliam Tankó a Tomáš "Tomi Kid" Kovács musia zostať v izolácii ešte štrnásť dní a potom absolvujú kontrolné testy.

Nakazili sa aj Turci a Chorváti

Vo výprave figurovali aj reprezentanti Jessica Triebeľová, Michal Takács, Matúš Strnisko, Dávid Michálek a tréneri Pavol Hlavačka a Peter Triebeľ.

"Už máme výsledky, všetky sú negatívne, to znamená, že sme ukončili štrnásťdňovú karanténu od návratu na Slovensko a takisto od posledného kontaktu s Andrejom Csemezom. Akurát sa všetci vraciame domov," informoval v stredu TASR reprezentačný kouč Hlavačka.

Trojica Cszemez, Tankó a "Tomi Kid" Kovács, ktorý je ich tréner v KO Box Clube Galanta a zároveň prezident Slovenskej boxerská federácie (SBF), zostáva v pohromade v Akadémii Tomiho Kida v Matúškove pri Galante.

"Aj keď bol pozitívny iba Andrej, keďže sú spolu všetci traja v akadémii, musia zostať všetci traja v karanténe, kým nebudú mať kontrolné testy s negatívnym výsledkom," poznamenal Hlavačka.

V britskej metropole sa v čase rapídneho šírenia ochorenia COVID-19 súťažilo len tri dni (14. až 16. marca) a na záver bez divákov, ale zišlo sa tam takmer 350 bojovníkov z viac ako 40 krajín.

Pozitívne prípady hlásili po návrate traja Turci i traja Chorváti, pri oboch reprezentáciách išlo o dvoch pästiarov a jedného trénera.

"Myslím si, že som nebol v kontakte s Chorvátmi ani Turkmi, neviem o tom. Samozrejme, mohlo sa stať, že sme prechádzali okolo seba alebo sme boli v blízkosti v tréningových priestoroch alebo pri rozcvičovaní sa na zápas. Všetko boli malé priestory, kde sa pohybovalo veľa ľudí. Mohlo prísť k nejakému kontaktu, ale úplne presne si to nepamätáme," pokračoval.

Csemez a Triebeľová stále bojujú o OH 2020

Koronavírus u Csemeza odhalil test pred koncom povinnej izolácie. "Nemal a ani nemá vážne príznaky, až postupne v karanténe začal pociťovať stratu čuchu a chuti. Momentálne je aj toto v poriadku, už cíti chute aj čuch, má sa dobre. Nemá ťažší priebeh, akurát musia čakať na kontrolné testy," povedal Hlavačka.

Ten absolvoval karanténu v Nitre:

"Bol som v ubytovacích priestoroch, ktoré máme v klube. Bol som mimo rodiny, aby som ju neohrozil, mám dve malé deti. Rozhodol som sa, že budem v karanténe sám. Zvládal som to dobre, keďže som mal možnosť si zatrénovať, aspoň mi ubiehal čas. Samozrejme, že sa teraz teším, v podstate po troch týždňoch, k mojej rodine."

Medzinárodný olympijský výbor (MOV) stanovil tento týždeň nový termín OH v Tokiu na 23. júla a 8. augusta 2021. Záštitu má aj nad kvalifikáciou boxerov, o jej osude však zatiaľ nerozhodol.

Csemez teraz prekonáva iného protivníka, no stále je v hre o účasť pod piatimi kruhmi.

Ak zostane v platnosti vyžrebovanie z Londýna, v osemfinále strednej hmotnostnej kategórie (do 75 kg) nastúpi proti Španielovi Miguelovi Cuadradovi Entrenovi.

V jeho divízii je k dispozícii šesť miesteniek rovnako ako v ľahkej váhe žien (do 60 kg), kde sa Triebeľová mala v osemfinále stretnúť s Taliankou Rebeccou Nicoliovou.

Všetko o koronavíruse a ochorení Covid-19

(Autor: SME/MM)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Olympijské hry»Olympiáda Tokio 2021»Slovensko má naďalej jedného nakazeného športovca, Tomi Kid ostáva v karanténe