Slovensko na MS v hokeji 2024
Slovensko
MS v hokeji 2024
19.05.2024, Skupina B
2 - 3
0:1, 0:0, 2:1, 0:0, 0:1
Sam. nájazdy, 1:2
Lotyšsko na MS v hokeji 2024
Lotyšsko

Sami sme si to pokašľali, priznal Slafkovský. Mal som dať aj druhý nájazd, mrzelo ho

Lotyšský brankár Kristers Gudlevskis chytá nájazd Juraja Slafkovského.
Fotogaléria (74)
Lotyšský brankár Kristers Gudlevskis chytá nájazd Juraja Slafkovského. (Autor: TASR/AP)
Miroslav Kováčik|19. máj 2024 o 23:20

Reakcie hráčov po zápase Slovensko - Lotyšsko v skupine B na MS v hokeji 2024.

OSTRAVA. Slovenskí hokejisti mohli už dnes oslavovať postup do štvrťfinále MS, ale potrebné víťazstvo nad tímom Lotyšska nedosiahli.

Hoci v 59. minúte strelil Peter Cehlárik gól na 2:1, napokon zverenci Craiga Ramsayho podľahli svojmu pobaltskému súperovi 2:3 po nájazdoch.

Tento výsledok znamená, že v tabuľke B-skupiny zostávajú na štvrtom mieste s trojbodovým náskokom pred Lotyšmi. Tí v poslednom zápase skupiny vyzvú USA, Slovákov čakajú zatiaľ stopercentní Švédi.

VIDEO: Reakcia Juraja Slafkovského po zápase s Lotyšskom

Tabuľka skupiny B na MS v hokeji 2024

Z = zápasy, V = Výhry, VP = Výhry po predĺžení, PP = Prehry po predĺžení, P = Prehry, B = Body

Pozrite si reakcie po zápase Slovensko - Lotyšsko pre TV JOJ a ČT Sport.

Tomáš Tatar, kapitán Slovenska: Je to smola, vyrovnali tesne pred koncom. Myslím si, že sme podali veľmi dobrý výkon a boli sme aktívnejší. Škoda toho ľadu, puk skáče a naozaj sa na tom ťažko hrá. Lotyšom to vyhovovalo viac.

Na ľade sme ukázali srdce, máme dôležitý bod a už teraz sa pozeráme na ďalší zápas. Chceme získať ďalšie body a posunúť sa v tabuľke. Hrali sme druhý zápas po sebe, je tu obrovské teplo, ale chalani neskutočne bojovali.

Fotogaléria zo zápasu Slovensko - Lotyšsko na MS v hokeji 2024 (skupina B)

Libor Hudáček, útočník Slovenska: Sme sklamaní. Nemyslím si, že sme hrali zle, ale nepadalo nám to a urobili sme z ich brankára hviezdu. Išlo o veľa, my sme ich tlačili, ale dnes nás asi nebolo súdené vyhrať. 

Pri nájazdoch som mal premyslené, čo urobím. Pri prvom som trafil koniec betónu, skoro to prešlo a pri druhom pokuse ma prečítal. Nabudúce...

Marko Daňo, útočník Slovenska: Lotyši hrali o všetko a boli nepríjemní. Hrali zo zabezpečenej obrany a podržal ich brankár. Bolo ťažké sa proti ním presadiť, ale podarilo sa nám vyrovnať. Dokonca sme odskočili pred koncom na 2:1. Bohužiaľ, po niekoľkých sekundách vyrovnali.

V predĺžení sme výborne ubránili dvakrát oslabenia a v nájazdoch to už bola lotéria. Lotyši nám výborne bránili presilové hry. Málo sme sa tlačili do brány a chceli sme vymyslieť aj prihrávku naviac. Musíme to viac zjednodušiť. 

Peter Cehlárik, útočník Slovenska: Od prvej do poslednej minúty to bol fyzicky ťažký zápas. Škoda, keby sme v prvých 40 minútach premenili svoje šance, tak to mohlo vyzerať inak. Chalani hrali výborne v oslabení.

Zblokovali sme veľa striel, Samo bol výborný v bránke. Všetci dali do toho všetko, ale prehrali sme. Po góle na 2:1 sme boli veľmi vyhecovaní, ale, bohužiaľ, Lotyši odpovedali veľmi rýchlo. Taký je hokej.

Juraj Slafkovský, útočník Slovenska: Bol to náročný zápas. Dali sme neskoro gól a než sme sa nazdali, dostali sme ďalší. Nadreli sme sa a sami sme si to potom pokašľali. Mali sme šancu vyhrať. Je to frustrujúce.

Dal som síce prvý nájazd, ale to je jedno. Mal som dať aj druhý. Zatiaľ mi gól z hry nepadol. Bol by som za to rád. Verím, že príde v správny moment. Dal som však šesť prihrávok, to znamená šesť gólov.

Samuel Hlavaj, brankár Slovenska: Myslím si, že sme odohrali dobrý zápas a plnili sme to, čo od nás tréneri chcú. Len nám to nechcelo padať. Najťažšie bolo asi to predlženie, keďže tam mali dve presilovky 4 na 3.

Na nájazdy som si veril, bol som stopercentne pripravený. Ten rozhodujúci bol nešťastný. Chytil som ten nájazd, ale ako ten puk rotoval, tak padol na môj betón a potom som už len videl, ako ide do bránky.

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2024»Sami sme si to pokašľali, priznal Slafkovský. Mal som dať aj druhý nájazd, mrzelo ho