Presilovky boli katastrofa. Príliš ich netrénujeme, priznal Nagy

Slovenský hokejista Dávid Bondra (v strede) sa raduje zo svojho gólu so spoluhráčmi Andrejom Sekerom (vľavo) a Michalom Čajkovským.
Slovenský hokejista Dávid Bondra (v strede) sa raduje zo svojho gólu so spoluhráčmi Andrejom Sekerom (vľavo) a Michalom Čajkovským. (Autor: TASR)
Igor Dopirák|10. máj 2018 o 19:15

Slovenskí hokejisti majú pred sebou ešte tri súboje v A-skupine. Rozhodnú o tom, či postúpia do štvrťfinále.

KODAŇ, BRATISLAVA. Pred stretnutím proti Francúzsku na MS v hokeji 2018 nemala ich útočná formácia na konte ani bod. Napriek tomu ich fanúšikovia na sociálnych sieťach či v internetových diskusiách chválili.

Najmä za ich aktivitu a bojovnosť.

Tzv. popradská formácia v zložení Patrik Svitana, Dávid Buc a Dávid Bondra však bola v stretnutí proti Francúzsku rozhodujúcim faktorom slovenského víťazstva 3:1.

Svitana dvakrát asistoval, Bondra strelil gól a Buc bol pri všetkých troch presných zásahoch - strelil rozhodujúci gól na 2:1 a asistoval aj pri zvyšných dvoch.

MS v hokeji 2018: Pozrite si momentky zo zápasu Slovensko - Francúzsko: fotogaléria

11.5.2018

Ramsay o Popradčanoch: Som hrdý, že ich trénujem

"Iba som zatvoril oči a strelil som gól," tešil sa Dávid Bondra, syn legendárneho Petra Bondru, v rozhovore pre RTVS. Aj po prebiehajúcom šampionáte tak bude platiť, že hráč s priezviskom Bondra strelil gól na každých majstrovstvách sveta, na ktorých hral.

Skvelým výkonom sa prezentoval tiež trojbodový Buc. Napriek víťazstvu krotil optimizmus a v hre Slovenska našiel aj chyby.

"Gól, ktorý sme dostali na 1:2, nás pribrzdil. V tretej tretine sme až priveľmi bránili, mali sme viac útočiť. Na turnaji však už neexistuje ľahký súper. Víťazstvo je pre nás vzpruhou," uviedol Buc pre RTVS.

Útočnú formáciu zloženú z hráčov Popradu si nevedel vynachváliť tréner Craig Ramsay. "Je úžasné sledovať, ako spolu hrajú. Hrajú srdcom, som pyšný, že ich môžem trénovať," uviedol kanadský odborník pre RTVS.

Presilovky? Katastrofa

Hoci Slovensko strelilo svoje prvé góly na prebiehajúcich majstrovstvách sveta proti Česku v presilovkách, v posledných dueloch sa im v nim príliš nedarí.

MS v hokeji 2018:

Slovensko - Francúzsko 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)

Góly: 6. Bondra (Buc, Svitana), 23. Buc (Svitana, Jaroš), 60. Čajkovský (Buc) - 34. Claireaux (Perret, Janil)

V závere prvej tretiny v stretnutí proti Francúzsku mali Slováci výhodu až štvorminútovej neprerušenej hry v početnej výhode, no vôbec im nevyšla. Na bránu vystrelili iba raz.

"Presilovky príliš netrénujeme, to sa musí zmeniť, musíme ich trénovať viac. Dnes to bolo veľmi zlé, ba až katastrofálne," priznal Ladislav Nagy pre RTVS. "Treba v nich hrať jednoduchšie," doplnil.

Slováci majú po štyroch stretnutiach na konte sedem bodov a stále majú možnosť bojovať o postup do štvrťfinále. Pred nimi sú však ešte tri náročné súboje - proti Švédsku, Rusku a Bielorusku.

"Dnešná výhra nás povzbudila, budeme trochu pokojnejší. Čo sa týka zápasu proti Švédsku, musíme hrať proti jeho hráčom zodpovedne a nebáť sa ich," uzavrel Michal Čajkovský pre RTVS.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Presilovky boli katastrofa. Príliš ich netrénujeme, priznal Nagy