Tartaľ považuje výhru za záväzok. Dvorský vyzdvihol výkon brankára

Tréner Tibor Tartaľ na lavičke Slovenska na MS v hokeji do 18 rokov 2023.
Tréner Tibor Tartaľ na lavičke Slovenska na MS v hokeji do 18 rokov 2023. (Autor: Andreas Robanser / Puckfans.at)
TASR|28. apr 2023 o 12:25

Reakcie slovenských hokejistov po výhre nad Fínskom.

PORRENTRUY. Slovenskí hokejisti sa stretnú v semifinále MS do 18 rokov vo Švajčiarsku s rovesníkmi z USA. O finálovú účasť zabojujú v sobotu v Bazileji.

Slovensko bude mať v tejto kategórii, vďaka výhre nad Fínskom, zastúpenie medzi štyrmi najlepšími tímami prvýkrát od roku 2003.

"Skvelý pocit, je to záväzok. Duel proti Fínsku bol až prekvapujúco taký, aký sme si ho naplánovali. Urobili sme dobré rozhodnutia pri zmenách vo formáciách.

Chceli sme eliminovať streľbu i bloky Fínov, viac hrať s bekmi na modrej čiare, aby si viac verili. Vo zvyšných dvoch dueloch musíme mať rýchlosť.

Tá nám priniesla vyrovnané zápasy so Švédmi i Kanadou a zabezpečila i víťazstvo proti Fínsku," povedal tréner Tibor Tartaľ podľa hockeyslovakia.sk.

VIDEO: Zostrih štvrťfinálového zápasu Slovensko - Fínsko

Cenu pre najlepšieho hráča zápasu si odniesol útočník Dalibor Dvorský, ktorý po 36 sekundách otvoril skóre a pri ďalších dvoch góloch Slovenska asistoval.

"Zápas sme zahrali parádne, výborne sme hrali najmä v obrannej tretine. Samuel Urban chytal neskutočne, hlavne vďaka nemu sme dnes vyhrali.

Ukázali sme disciplínu a boli sme i efektívny. Z mála šancí sme dali tri góly. To bude dôležité i pre semifinále," skonštatoval Dvorský.

Dalibor Dvorský sa raduje so spoluhráčmi po štvrťfinále Fínsko - Slovensko na MS do 18 rokov 2023.
Dalibor Dvorský sa raduje so spoluhráčmi po štvrťfinále Fínsko - Slovensko na MS do 18 rokov 2023. (Autor: Puckfans/Andreas Robanser)

Brankár Urban zneškodnil v stretnutí 54 pokusov súpera:

"Neskutočne ťažký zápas. Chvalabohu, skončil v nás prospech. Každý z nás nechal na ľade všetko. Hrali sme tímovo, srdiečko bolo vidieť.

Čakali sme, že Fíni na nás vyletia, i to, že im nebude chutiť, keď budú prehrávať. Som rád, že som mal robotu a pomohol som tímu vyhrať takýto dôležitý zápas."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Tartaľ považuje výhru za záväzok. Dvorský vyzdvihol výkon brankára