24.05.2022 | Skupina A
24.05.2022 | Sk. A
7 - 1
(2:0, 3:0, 2:1)

Slováci môžu vo štvrťfinále proti Fínsku prekvapiť celý svet, vraví Jerguš Bača

Jerguš Bača.
Jerguš Bača. (Autor: TASR - František Iván)
SITA|25. máj 2022 o 10:35

Slovenskí hokejisti odohrali proti Dánsku najlepší zápas na turnaji, hovorí majster sveta z roku 2002.

BRATISLAVA. Slovenská reprezentácia zvládla rozhodujúci duel skupinovej časti hokejových majstrovstiev sveta 2022 vo Fínsku a po utorňajšom triumfe 7:1 nad Dánskom postúpila v druhom roku za sebou do štvrťfinále.

V ňom zverenci kanadského trénera Craiga Ramsayho vo štvrtok večer (19.20 SELČ) vyzvú domácich Fínov, s ktorými prehrali obe stretnutia na tohtoročných ZOH v Pekingu.

Na svetovom šampionáte sa s nimi naposledy stretli v roku 2019 na ľade v Košiciach, kde im podľahli 2:4. Teraz si domáce prostredie prostredie vymenia.

V stredu majú Slováci voľno, ale musia sa presunúť z Helsínk do Tampere.

Tatar vyzdvihol mladý tím

K postupu do vyraďovacej časti MS 2022 výrazne pomohol kapitán slovenského mužstva Tomáš Tatar, ktorý strelil Dánom dva góly v prvej tretine: "Sme radi za postup do štvrťfinále, dosiahnuť to s takým mladým mužstvom je naozaj super."

Hlavný tréner národného tímu Craig Ramsay pochválil svojich zverencov, no upozornil, že vo štvrťfinále budú musieť podať ešte lepší výkon ako v dueli proti Dánsku:

"Mám z našich hráčov dobrý pocit, teraz budeme mať náročného súpera a musíme zahrať ešte o trochu lepšie ako proti Dánsku."

Bača: Slováci môžu prekvapiť celý svet

Slováci mali miernu výhodu v tom, že nastúpili proti Dánom po dvoch voľných dňoch, zatiaľ čo súperi mali v nohách náročný zápas proti Kanaďanom.

"Ukázalo sa, že ten oddych nám pomohol a na Dánoch bolo vidieť, že tá krátka regenerácia bola citeľná. Samozrejme, to neznižuje náš výkon, ktorý bol podľa mňa najlepší na šampionáte a úplne zaslúžene sme zvíťazili. Mali sme duel od začiatku v rukách. Najdôležitejší bol náš pohyb, všade sme boli pri puku skôr a dokázali sme sa presadiť jeden na jedného. Zápas sme mali pod kontrolou celých 60 minút.

Myslím si, že od začiatku duelu nikto nepochyboval o tom, že budeme úspešní, najmä po prvej tretine. Výbornú robotu odviedli hráči v predbránkovom priestore a bolo to ťažké pre dánskeho brankára," povedal majster sveta z roku 2002 Jerguš Bača vo videu na webe TA3.

Bývalý reprezentačný obranca verí, že Slováci môžu zvíťaziť aj vo štvrťfinále.

"Myslím si, že sčasti už máme splnený cieľ postupom do štvrťfinále, keďže máme mladé mužstvo. Teraz chalani môžu nadviazať na tento výborný výkon a nemajú čo stratiť.

Keď nás podrží brankár a budeme hrať výborne v defenzíve, tak budeme mať určite nejaké šance v útoku a môžeme prekvapiť celý svet. Bude to však nesmierne ťažké, lebo mužstvá sú nabité a výborne poskladané," myslí si Bača, podľa ktorého sa budú musieť slovenskí hokejisti sústrediť najmä na bránenie:

"Myslím si, že ´hurá hokej´, veľká agresivita a len ofenzívne myslenie by bola čistá smrť. Budeme sa musieť zamerať najmä na perfektnú obranu a čakať na šance, ktoré nepochybne budeme mať."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2022»Slováci môžu vo štvrťfinále proti Fínsku prekvapiť celý svet, vraví Jerguš Bača