Slovenská brankárska jednotka: Už dlhšie som vedel, že budem proti Česku chytať

Marek Čiliak.
Marek Čiliak. (Autor: TASR)
Juraj Berzedi|4. máj 2018 o 15:29

Slovenskí hokejisti začínajú turnaj dôležitým dvojzápasom. V sobotu nastúpia proti Čechom, v nedeľu proti Švajčiarom.

KODAŇ. Pred tréningom na ľade si štvorica slovenských hráčov v rámci rozcvičky pred štadiónom žongluje s loptou. Okolo nich prechádzajú bežní ľudia.

Hrajú súťaž, pri ktorej im lopta nesmie spadnúť na zem. Denis Godla, Michal Krištof, Dávid Bondra a Lukáš Cingel bojujú zo všetkých síl. Ich technika je výborná, minimálne na hokejistov.

Aj na tréningu na ľade boli slovenskí hokejisti maximálne sústredení. Nevypustili žiadnu akciu, bolo z nich cítiť veľké odhodlanie.

Je to pochopiteľné. V sobotu o 20.15 ich čaká prvý zápas na majstrovstvách sveta a v ňom atraktívny súper – Česko.

O deň neskôr nastúpia v rovnakom čase proti Švajčiarom. Ak chcú Slováci reálne pomýšľať na svoj cieľ, ktorým je postup do štvrťfinále, potrebujú bodovať.

Slovenskí hokejoví reprezentanti v Kodani: fotogaléria

4.5.2018

Jednotkou bude Čiliak

Súboj proti Čechom je pre slovenských fanúšikov vždy výnimočný. Aj na predzápasovom tréningu striedali slovenských hokejistov práve Česi.

Keď prechádzali okolo seba, slušne sa pozdravili. Niektorí pridali aj jemné úsmevy či zopár slov. Niet sa čo čudovať. V oboch tímoch proti sebe nastúpia kluboví spoluhráči.

Predpokladaná zostava proti Česku:

Čiliak (Rybár) – Čajkovský, Sekera, Graňák, Fehérváry, Ďaloga, Grman, Jaroš, Jánošík – Jurčo, Krištof, Nagy –Bakoš, Mikúš, Haščák – Svitana, Buc, Bondra – Skalický, Marcinko, Cingel.

„Mimo ľadu budeme vždy kamaráti, ale počas zápasu na to zabudneme. S Čechmi to bude vždy premotivované, záleží len na tom, či v dobrom alebo zlom,“ tvrdí útočník Marcel Haščák.

S Brnom získal druhú sezónu za sebou český ligový titul spoločne s brankárom Marekom Čiliakom. Práve on bude na turnaji slovenskou jednotkou.

„Sledovali sme jeho výkony, vyťaženosť v play off, videli sme, ako zvláda kritické momenty. Najradšej by sme mu naložili na plecia všetky zápasy na turnaji. Zápasov je však dosť, takže to budeme riešiť postupne,“ naznačil tréner brankárov Ján Lašák.

Svoju pozíciu poznal vopred

Čiliak zažije proti Česku premiéru na vrcholnom podujatí v drese seniorskej reprezentácie. To, že pôjde do bránky, vedel už dávnejšie.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Slovenská brankárska jednotka: Už dlhšie som vedel, že budem proti Česku chytať